Simona Halep, la munca de jos. Românca a ales să joace la un turneu obscur

Simona Halep, la munca de jos. Românca a ales să joace la un turneu obscur Simon Halep. Sursa Foto: Arhiva EVZ

În presa sportivă din Peninsula Iberică a apărut un articol care informează că Simona Halep a primit și acceptat totodată, un nou wild card înaintea turneului de pe zgură de la Madrid. Fostul număr unu mondial ar urma să joace la un eveniment din categoria WTA125 în Portugalia.

Un nou wild card pentru Simona Halep

Simona Halep se reface după o accidentare la umăr. Perioadă în care Simona a primit o invitație la turneul WTA 125 de la Oeiras din Portugalia. Evenimentul de la Madrid se va desfășura în perioada 23 aprilie-5 mai, iar cel din Portugalia începe pe 15 aprilie și durează șase zile, un turneu care va fi mai degrabă o formă de antrenament pentru sportiva din Constanța.

Turneul Oeiras Ladies Open pune la bătăie premii în valoare totală de 164.000$ și se desfășoară simultan cu cel de la Stuttgart, unde Simona Halep nu a fost invitată. Totodată, turneul din Portugalia este primul pe care sportiva noastră îl va disputa sub îndrumarea noului antrenor Carlos Martinez. În cazul unei victorii, Siomna câștigă 125 de puncte și urcă în primele 450 de jucătoare ale lumii.

Simona Halep

Simona Halep. Sursa foto: Twitter

Ce reprezintă turneele WTA 125

Turneele WTA 125 au fost introduse în circuitul feminin de tenis în 2012, sub denumirea de seria Challenger. Competițiile sunt de rang inferior, poziționate imediat sub turneele ATP, recompensate cu mai mulți bani și mai multe puncte.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest an, calendarul are 22 de competiții găzduite după cum urmează:Spania (4), Italia (3), Mexic (3), Franța (3), SUA (2), Australia, India, Turcia, Portugalia, Croația, Suedia și România.

Sportivele din România au obținut performante bune în turneele WTA 125. „Tricolorele” și-au trecut în palmares 8 titluri câștigate din 2017 și până în prezent. În ierarhia mondială, sportivele noastre s-au clasat pe locul 4 într-un top al națiunilor, după SUA, China și Rusia.

Simona Halep, primul meci după o absență forțată

Simona Halep. Sursă foto: Dreamstime

Simona Halep, atac  de panică la Roland Garos

Anul trecut, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan au fost singurele jucătoare din România care au câștigat astfel de turnee. la Reus în Spania și Iași în România. Simona Halep a disputat ultimul meci pe zgură pe 26 mai 2022, la Roland Garros. Halep a pierdut atunci în fața chinezoaicei Qinwen Zheng cu 2-6, 6-2, 6-1, un meci în care jucătoarea noastră a suferit un atac de panică.

După o absență de doi ani de pe suprafețele de zgură, Simona se antrenează pentru a reveni în forță, dat fiind faptul că o așteapată un calendar dificil. Halep și-a trecut în palmares turnee mari pe zgură. A câștigat la Madrid în 20016 și 2017, la Roma în 2020 și Roland Garros în 2018.