Evenimentul Zilei > International > Serghei Lavrov, atac la NATO: „A dispărut și scopul existenței sale!” Ce crede Rusia despre Occident
Serghei Lavrov, atac la NATO: „A dispărut și scopul existenței sale!” Ce crede Rusia despre Occident

Serghei Lavrov, atac la NATO: „A dispărut și scopul existenței sale!” Ce crede Rusia despre Occident

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, consideră că NATO încurajează Ucraina să fie împotriva Rusiei și să continue războiul. El a declarat că țara lui nu va rămâne indiferentă la aceste lucruri.

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, crede că Occidentul împinge Ucraina să continue războiul pe care îl poartă împotriva Rusiei și că NATO îl ajută pe Volodimir Zelenski mai mult decât spune. El a declarat, miercuri, că „Occidentul împinge literalmente Ucraina să continue războiul pe care îl duce împotriva Rusiei”.

„Acest lucru se vede foarte clar, inclusiv în contextul poziției lor privind Ucraina, care este împinsă pur și simplu să continue războiul purtat de Occident împotriva Federației Ruse”, a spus șeful diplomației de la Moscova.

Lavrov este convins că țările occidentale încearcă să se îndepărteze de principiul necesității de a evita orice conflict militar între puterile nucleare.

„Pe lângă faptul că un astfel de război (nuclear – n.r.) este inacceptabil, trebuie evitat orice conflict militar între puterile nucleare, chiar și folosind arme convenționale. Escaladarea poate scăpa de sub control”, a mai arătat ministrul rus de Externe.

Lavrov vrea să dispară NATO

Acesta a mai declarat că NATO voia să se apere de blocul socialist condus de Uniunea Sovietică și că nu mai are de ce să existe.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu /EEC

„Suntem îngrijorați de evoluția rapidă a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv în contextul războiului declanșat de Occident împotriva noastră în Ucraina și al securității globale. Până de curând, toată lumea era convinsă că NATO este o alianță defensivă care este preocupată doar de protejarea teritoriilor membrilor săi. După dispariția URSS și a Pactului de la Varșovia, a dispărut și scopul existenței NATO – până la urmă, ei voiau să se «apere» de blocul socialist condus de Uniunea Sovietică”, a mai spus Serghei Lavrov, potrivit digi24.ro.

Mai mult, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat la conferința de presă susţinută în marja summitului G20, că liderul ucrainean trebuie „disciplinat” de Occident pentru a se ajunge la un acord de pace și că Rusia nu va ceda ușor, potrivit Tass.