Evenimentul Zilei > Actualitate > Schimbare de ton în Rusia faţă de războiul din Ucraina? „Mulţi oameni cred asta. Inclusiv persoane din sferele cele mai înalte”
Schimbare de ton în Rusia faţă de războiul din Ucraina? „Mulţi oameni cred asta. Inclusiv persoane din sferele cele mai înalte”

Schimbare de ton în Rusia faţă de războiul din Ucraina? „Mulţi oameni cred asta. Inclusiv persoane din sferele cele mai înalte”

Şefa Russia Today a dezvăluit temerile liderilor ruşi la televiziune. În talk-show-ul lui Vladimir Soloviev, pe canalul de stat rusesc Russia-1, Margarita Simonian, şefa unei alte televiziuni de stat, a făcut dezvăluiri despre temerile unor lideri ruşi.

Ea a vorbit şi despre bombardamentele ruseşti în Ucraina. „Ei (n. red.: vorbind despre ucraineni) se pregătesc să ia Crimeea noastră. Atunci, noi facem singurul lucru pe care îl putem face: să-i bombardăm.

Noi le bombardăm infrastructura. O infrastructură care îi ajută să lupte şi să ne ucidă poporul în zonele care sunt acum ale noastre. Rusia nu bombardează de plăcere. Dumnezeu ştie că noi nu voiam asta. Nimeni nu voia asta. Şi ştiu că nici guvernul nostru nu voia asta”, spune ea, potrivit lalibre.be.

Război în Ucraina: ”Scuip pe ce cred ei acolo”

În continuare, şefa televiziunii a arătat că anumite persoane din sferele înalte ruseşti ale puterii se tem din ce în ce mai mult că Rusia va pierde războiul şi că ele vor fi judecate pentru crime de război la Curtea Penală Internaţională de la Haga.

„Din păcate, cunosc mulţi oameni care cred asta. Inclusiv oameni din cele mai înalte sfere. Le e frică şi nu îndrăznesc să spună lucrurile clar de teama a ce ar putea gândi oamenii acolo (n. red.: la Curtea Penală Internaţională de la Haga). Scuip pe ce cred ei acolo. Oamenilor cărora le e frică de Haga ar trebui mai curând să le fie frică să piardă războiul, să fie umiliţi şi să ne trădeze poporul. Dacă pierdem, Haga se va ocupa şi de un măturător care mătură pavajul în spatele Kremlinului. Ar fi un dezastru care s-ar abate asupra ţării noastre. Nu este de conceput aşa ceva. Nu trebuie să pierdem războiul”, a comentat ea.

Înainte de a concluziona ameninţător: „Nu va mai exista tribunalul de la Haga, dacă pierdem. Nu va mai exista nimic. Lumea va fi transformată în cenuşă”. (Rador)

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: