Sporurile de COVID, eliminate de senatori. Votul pe Ordonanța Guvernului, la limită

Sporurile de COVID, eliminate de senatori. Votul pe Ordonanța Guvernului, la limită sursă: EvZ

Luni, Senatul a votat pentru eliminarea sporului de COVID din prefecturi și înghețarea punctului de pensie. Măsurile au fost prevăzute în OUG 8/2021.

Senatul a votat eliminarea sporului COVID. Senatul a adoptat, luni, în plen, Ordonanţa de Urgenţă 8/2021 care vizează reducerea unor cheltuieli structurale referitoare, printre altele, la eliminarea sporului de 30% la salariul de bază pentru personalul din prefecturi implicat în activităţi de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID 19, cu excepţia prefectului şi subprefectului.

În favoarea ordonanţei în forma Guvernului au votat 72 de senatori şi 61 au fost "împotrivă".

Potrivit ordonanţei, nu se acordă vouchere de vacanţă pentru anul în curs pentru că valabilitatea celor emise în 2019 şi 2020 a fost prelungită, iar valoarea punctului de pensie se menţine la 1.442 lei, majorarea pensiilor urmând să aibă loc de la 1 ianuarie 2022.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă măsură inclusă în ordonanţă se referă la acordarea unei reduceri de 50% pentru transportul pe calea ferată pentru studenţi, faţă de gratuitatea pentru călătorii nelimitate de care beneficiau cursanţii din învăţământul superior.

Senatul a votat eliminarea sporului COVID

„Studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, cu metroul, precum şi pentru transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport”, se arată în OUG 8/2021.

OUG 8/2021 va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

CITEȘTE ȘI Participarea la festivalurile din România ar putea fi condiționată de certificatul de vaccinare

CITEȘTE ȘI Raed Arafat: Un lockdown nu este luat în considerare. Declarația pe propria răspundere este însă posibilă

CITEȘTE ȘI Diana Șoșoacă, delir la TV: „Europa fierbe, sunt milioane de oameni în stradă”

CITEȘTE ȘI La ce mai este folosită masca de protecție. Sistem ingenios utilizat la examen CITEȘTE ȘI A apărut tratamentul. Aceasta este medicamentul care omoară complet virusul COVID-19