Evenimentul Zilei > Monden > La ce mai este folosită masca de protecție. Sistem ingenios utilizat la examen
La ce mai este folosită masca de protecție. Sistem ingenios utilizat la examen

La ce mai este folosită masca de protecție. Sistem ingenios utilizat la examen

Un cetățean nigerian stabilit în Italia a încercat să găsească și un alt beneficiu adus de măsca de protecție. El a pus la punct un ingenios mod de a trișa la examenul pentru permisul auto.

La ce mai este folosită masca de protecție. O cameră video amplasată în masca de protecție îi putea aduce succes la examenul auto.

Totul a ieşit la iveală după ce membrii comisiei de supraveghere l-au observat pe bărbat mișcând capul într-un mod suspect în timpul examenului. În urma verificărilor s-a găsit o cameră video ascunsă în masca de protecție. Bărbatul filma astfel întrebările, iar un complice îi transmitea răspunsurile de la distanță.

Conform ziarului Corriere della Sera, examenul a avut loc în urmă cu câteva zile la sediul Motorizzazione Civile din Bologna, pe via dell’Industria, Italia. Totul a fost descoperit după ce membrii comisiei de supraveghere l-au observat pe bărbat mișcând capul într-un mod suspect în timpul examenului. Primul lucru verificat a fost masca de protecţie.

Aşa au observat că aceasta avea o mică gaură în partea din față în care se afla o mini-cameră de filmat. Membrii comisiei de supraveghere au solicitat imediat intervenția agenților de poliție de la Comisariatul Bolognina-Pontevecchio pentru investigaţii amănunţite.

 Un complice îi indica răspunsurile

Potrivit poliţiştilor, bărbatul este un cetățean nigerian, stabilit în italia, în vârstă de 51 de ani. El a pus la cale un sistem ingenios pentru a trișa la examen, fiind ajutat de la distanță de un complice.

Mai exact, bărbatul filma întrebările cu camera video. În acest timp, complicele său îi răspundea făcându-i telefonul să vibreze: o vibrație însemna „Adevărat”, două vibrații indicau „Fals”.

Nigerianul a fost scos imediat din examen. La finalizarea anchetei, a fost denunțat pentru înșelăciune agravată în dauna statului italian, notează presa locală, citată de Antena3.

Purtarea măștii în spații închise, obligatorie

La ce mai este folosită masca de protecție. Din vară anului trecut, în spațiile închise, purtarea măștii este obligatorie în Italia. Din luna octombrie purtarea măştii și în aer liber a devenit obligatorie la nivel naţional. Măsura a fost luată în efortul de a reduce creşterea infecţiilor cu coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii după ce guvernul a fost de acord asupra măsurii.