Evenimentul Zilei > Actualitate > Valeriu Gheorghiță anunță cât timp vom mai purta mască de protecție
Valeriu Gheorghiță anunță cât timp vom mai purta mască de protecție

Valeriu Gheorghiță anunță cât timp vom mai purta mască de protecție

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, anunță cât timp vom mai fi nevoiți să purtăm mască de protecție.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, anunță cât timp va mai fi nevoie să purtăm mască de protecție.

„Toate cele trei forme de vaccin prezente în România protejează împotriva unor forme severe de boală.

Beneficiile maximale se obțin la 10-14 zile după administrarea celei de-a doua doze.

De aceea, este important ca persoanele vaccinate cu prima doză să vină și la rapel.

În plus, studiile arată că prin vaccinare vom avea și o rată redusă a infecțiilor asimptomatice și implicit o scădere a riscului de transmitere”, spune Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță: cât vom mai purta mască de protecție?

Valeriu Gheorghiță a răspuns la una dintre cele mai dificle întrebări. Fiecare român se gândește la acest lucru. Este vorba despre masca de protecție. Cât timp o vom mai purta?

 „Nu o vom mai purta în momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă. În momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin. Cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie.

Însă aș vrea să menţionez că prin folosirea corectă a măştilor de protecţie ne ferim de foarte multe alte infecţii cu transmitere respiratorie şi nu doar de infecţia cu SARS-CoV-2”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

„Slavă Domnului că astăzi avem un vaccin, prin care ne putem proteja. Vom vedea care va fi evoluția de aici înainte.

Suntem convinși cu toții, pentru că datele, inclusiv din România, dar și din celelalte țări unde campania de vaccinare a decurs foarte bine, arată o eficiență a vaccinului în viața de zi cu zi.

S-a dovedit scăderea incidenței cazurilor de COVID-19.

Acest lucru l-am observat și noi în rândul persoanelor vaccinate în etapa 1. De asemenea s-a văzut la persoanele care sunt vaccinate din centrele sociale, din căminele de bătrâni.

La persoanele dializate iarăși se observă o scădere substanțială, chiar de peste 90 la sută”, a declarat Valeriu Gheorghiță, conform Digi24.