Evenimentul Zilei > International > Metoda prin care o româncă s-a umplut de bani în Italia. Câți bani a reușit să facă până când a fost prinsă
Metoda prin care o româncă s-a umplut de bani în Italia. Câți bani a reușit să facă până când a fost prinsă

Metoda prin care o româncă s-a umplut de bani în Italia. Câți bani a reușit să facă până când a fost prinsă

O româncă s-a umplut de bani în Itlaia! Femeia se dădea drept nora sau nepoata fostului ministru al Economiei și Finanțelor.
O româncă s-a umplut de bani în Italia! Femeia se dădea drept nora sau nepoata fostului ministru al Economiei și Finanțelor. Românca promitea italienilor câștiguri incredibile cu investiții minime.

Se preface că este un broker. Românca Ioana Neta a fost trimisă în judecată

Femeia a primit bani propunând câștiguri profitabile dar inexistente. Românca Ioana Gabriela Netea, de  42 de ani, rezidentă la Roma a făcut infracţiunile în Ceprano și Frosinone începând cu 2019. Acest lucru a fost arătat de judecător în audierile preliminare ale instanței de la Frosinone Antonello Bracaglia Morante.

O româncă s-a umplut de bani în Italia! Metoda este cu adevărat ingenioasă

Femeia, apărată de avocatul Angelo Testa, este acuzată de mai multe infracțiuni. Începând cu o înșelătorie de 25.000 de euro în cazul unei femei și a părinților ei, cărora le-au fost propuse „interese atractive”.

Românca le-a dat păcăliţilor a doua zi, 1.000 de euro contra unui împrumut de 500. O tactică pentru a arăta valoarea şi seriozitatea investiției. După aceea a primit 14.000 de euro de la cei trei. Bani pe care aceștia nu i-au mai văzut, după ce femeia le-ar fi furnizat un card de credit cu pin relativ și le-ar fi înmânat o scrisoare în limba engleză semnată de presupusul socru, fostul ministru Giulio Tremonti, care ar fi trebuit să servească drept garanție.

Îşi invita clienţii la o casă de pe plajă din Sperlonga

Cu altă ocazie ar fi etalat un nivel ridicat de viață pentru a câștiga încrederea unei alte familii, pe care a invitat-o la o casă de pe plajă din Sperlonga. Procedând astfel, după ce a rambursat 10.000 de euro contra unei investiții de 6.500, ea ar fi reușit să obțină 70.000 de euro, în acest caz dându-se drept nepoata aceluiași ministru Tremonti, pentru ca apoi să vină scuze false pentru a nu le rambursa banii.  Procurorii notează și o altă înșelătorie, pentru o sumă de 20.000 de euro, împotriva unui cetățean din Frosinone, atras cu aceleași sisteme și cu minciuna ca este nora fostului ministru.

Printre presupusele infracțiuni se numără și furtul și utilizarea ilegală a unui card bancomat al unui „client”

Românca este, de asemenea, acuzată că a primit venituri din cetățenie, în ciuda „veniturilor sale uriașe provenite din activități ilegale din punct de vedere penal”.  Sunt contestate și alte escrocherii împotriva unui cuplu căsătorit albanez pentru 70.000 de euro, în fața căruia se prezenta ca un broker de succes, împotriva a trei femei și a unui bărbat din Frosinone pentru 135.00 euro.

În acest caz, femeia ar fi conceput cea mai imaginativă operațiune, propunând investiții și câștiguri ușoare constând din „plicuri” de 20.000 de euro și „cutii” în valoare de un milion de euro. Pentru a câștiga încrederea acestora, ea ar fi plătit din propriul buzunar o vizită de specialitate la un medic din Roma și câteva facturi, , scrie  ciociariaoggi.it.