Evenimentul Zilei > EVZ Special > A apărut tratamentul. Aceasta este medicamentul care omoară complet virusul COVID-19
A apărut tratamentul. Aceasta este medicamentul care omoară complet virusul COVID-19

A apărut tratamentul. Aceasta este medicamentul care omoară complet virusul COVID-19

A apărut tratamentul. Aceasta este medicamentul care omoară complet virusul COVID-19. Anunţul a fost făcut de medicul Marc Siegel la Fox News.

A apărut tratamentul. Aceasta este medicamentul care omoară complet virusul COVID-19. Molnupiravir ar putea fi „Sfântul Graal al terapiei”, a declarat dr. Siegel.

Dr. Marc Siegel spune că o nouă pastilă experimentală dezvoltată pentru a trata COVID-19 ar putea fi „Sfântul Graal al terapiei” împotriva virusului. (Graalul este pocalul folosit pentru a aduna sângele lui Iisus în timpul crucificării).

Testarea în prima etapă cu Molnupiravir, dezvoltată de Merck și Ridgeback Biotherapeutics, a arătat semne promițătoare de eficacitate în reducerea virusului la pacienți.

A apărut tratamentul. Aceasta este medicamentul care omoară complet virusul COVID-19

„Este de fapt ceva pe care îl poți lua în prima zi”, a spus Siegel la „ America’s Newsroom ” luni. „În studiile din faza a doua, se arată că se scapă complet de virus”, a adăugat el. Deci, reduce semnificativ severitatea cazurilor, mai spune medicul.

Colaboratorul medical la Fox News  a spus că medicamentul trebuie încă testat pe grupuri mai mari de oameni. „Ceea ce a mai rămas este să-l dăm la mii și mii de oameni. Și dacă se întâmpla asta și va funcționa, atunci am dat peste ceva de care avem cu adevărat nevoie”.

Este singurul medicament care dă rezultate foarte rapide

„Este sigurul de până acum, dintre toate medicamentele pe care le-am testat, cu rezultate foarte rapide”, a spus el.

Siegel a adăugat că medicamentul ar putea fi de ajutor „pentru persoanele care se infectează chiar și în ciuda vaccinării sau pentru persoanele care nu au fost încă vaccinate ori pentru persoanele care nu pot fi vaccinate”.

Medicamentul ar funcționa ca un tratament la domiciliu, de cinci zile, similar cu Tamiflu, pentru a opri reproducerea virusului înainte de a provoca daune majore. Ar necesita o rețetă de la un medic, a subliniat dr. Siegel.

„O mulțime de pacienți despre care cred că au gripă, le dau Tamiflu”, a spus el. „Dacă aș avea pacienți despre care cred că au COVID, le-aș da acest lucru”, a concluzionat medicul la Fox News.