Șeful mafiot Matteo Messina Denaro, arestat după 30 de ani de căutări. Cum a fost prins

Șeful mafiot Matteo Messina Denaro, arestat după 30 de ani de căutări. Cum a fost prins

Matteo Messina Denaro, un mafiot din vârful listei de persoane căutate de poliția italiană și de Interpol a fost arestat luni dimineață, după mai bine de 30 de ani în care a reușit să scape de autorități.

Temutul șef al mafiei Castelvetrano (Tp), Matteo Messina Denaro, a fost arestat de carabinieri după zeci de ani de căutări. Ancheta care a dus la arestarea acestuia a fost coordonată de procurorul-șef din Palermo, Maurizio de Lucia și de procurorul adjunct Paolo Guido, potrivit ziarelor italiene.

Matteo Messina Denaro a fost prins când mergea la o clinică privată, „pentru a face terapie”, potrivit declarației șefului carabinierilor, Pasquale Angelosanto. Arestarea sefului mafiot a fost dusă la capăt de membrii unei grupări speciale a carabinierilor, alături de cei ai GIS si ai comandamentelor teritoriale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiu al vechiului șef al mafiei de la Castelvetrano (Tp), Ciccio, aliat istoric al mafiei Corleonesi, a lui Totò Riina, Matteo Messina Denaro era fugar din vara anului 1993, când într-o scrisoare adresată iubitei sale de atunci, Angela, după masacrele mafiote din Roma, Milano și Florența, a fost anunțată venirea sa la conducerea grupării Primula Rossa.

O fugă de 30 de ani

„Vei auzi despre mine – i-a scris el, dând de înțeles că era conștient că, la scurt timp după aceea, numele lui va fi asociat cu o vărsare de sânge gravă – mă vor descrie ca pe un diavol, dar toate sunt minciuni”.

Șeful mafiei din Trapani a fost condamnat la închisoare pe viață pentru zeci de crime, inclusiv uciderea micuțului Giuseppe Di Matteo, fiul unui turnător la poliție, sugrumat și dizolvat în acid după aproape doi ani de captivitate, pentru masacrele din ’92, care i-au costat viața pe judecătorii Falcone și Borsellino și pentru atentatele din 1993 de la Milano, Florența și Roma.

Messina Denaro este ultimul șef mafiot de primă mărime căutat încă de poliție. Sute de oameni ai legii au fost implicați în căutarea lui de-a lungul anilor. Arestarea de luni pune capăt unei vieți de fugar întinse pe zeci de ani.

Matteo Messina Denaro a reușit să fugă de poliție mai mult decât aliatul său fidel Totò Riina, care a evitat arestarea timp de 23 de ani, dar mai puțin decât Bernando Provenzano, care s-a ascuns timp de 38 de ani.