Aristocrat și bogat, asasin de plăcere pentru mafia albaneză. Matteo Costacurta, captura incredibilă a poliției din Italia

Aristocrat și bogat, asasin de plăcere pentru mafia albaneză. Matteo Costacurta, captura incredibilă a poliției din Italia sursa foto. EVZ

Polițiștii italieni l-au prins pe asasinul cu origini nobile Matteo Costacurta, responsabil de multiple fapte penale săvârșite pentru mafia albaneză din Roma. Implicat în dosar ar fi și fotbalistul Daniele Corvesi, fost jucător al echipei Lazio, conform presei din Italia.

Matteo Costacurta, supranumit „San Pietro” (Sfântul Petru) pentru că deține o pensiune  lângă piaţa cu același nume din Vatican, este acuzat de uciderea mai multor oameni, la comanda noului şef al criminalităţii organizate din capitala Italiei, albanezul Elvis Demce, noul „Naş”, care i-a înlocuit pe Carminati şi pe Diabolik la Roma.

Matteo Costacurta, prins de poliția italiană

Matteo Costacurta are 38 de ani și este moștenitorul averii unei familii de nobili înstăriți din Veneția. Pe lângă aparițiile sale în înalta societate italiană, alături de soția sa, Costacurta s-ar fi îndeletnicit și cu asasinate la comandă, comise din plăcere.

Costacurta este acuzat că, alături de un complice, tot bărbat, ar fi pus la cale tentativa de asasinare a unui fost deținut, Alessio Marzani, închis pentru posesia unei cantităţi mari de droguri, chiar când acesta abia fusese eliberat din detenție, în octombrie 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News

Legături cu mafia italiană

Daniele Gallarello, traficant de droguri, l-ar fi apelat pe Elvis Demçe, şeful mafiei italo-albaneze, dar și pe Daniele Corvesi, fost fotbalist al clubului Lazio, cărora le-ar fi acordat suma de 45.000 de euro, în schimbul angajării unui ucigaș care să-l omoare pe Alessio Marzani. Gallarello ar fi fost nemulțumit de faptul că Alessio Marzani ar fi pretins de la el suma de o mie de euro lunar, drept despăgubire pentru depozitarea unor droguri.

După tentativa de asasinare eșuată din 2020, Alessio Marzani s-a ales cu două plăgi împușcate la nivelul pieptului și brațului stâng, reușind să supraviețuiască după un localnic a alertat carabinierii.

Natura criminală a lui Costacurta surprinde judecătorii

Costacurta ar fi o persoană cu „o natură criminală puternică”, scrie presa italiană, în timp ce judecătorii implicați în dosarul său spun că acesta întrupează „un rău ce pare să transcende scopurile economice ale activităţii sale criminale”. În mesajele interceptate de anchetatori, Costacurta răspundea ordinelor lui Corvesi spunând „va dura mult” şi „abia aştept să termin treaba”.

Dat fiind faptul că acest Costacurta pare prea înstărit pentru a ucide pentru bani, fiind directorul unui club sportiv exclusivit din Roma, dar și deținătorul unei pensiuni de tip bed&breakfast şi multe apartamente în Italia, cu o valoare de peste un milion de euro, pare greu de crezut că ucide pentru bani, mai ales că atacurile de acest tip sunt plătite cu circa 20.000 de euro.

„Îi lipseşte ceva, dacă despre asta e vorba, chiar duce lipsa a ceva. Are nişte probleme grave”, declara Demce unui bărbat neidentificat, vorbind despre Costacurta, conform La Repubblica.