Doar 15 ani de pușcărie pentru crime de război. Pedeapsa primului soldat rus condamnat, redusă

Doar 15 ani de pușcărie pentru crime de război. Pedeapsa primului soldat rus condamnat, redusă Rusia ar putea suferi 500.000 de victime în urma războiului. Sursa: https://www.themoscowtimes.com/

Un soldat rus a fost condamnat la închisoare pe viață în luna mai pentru uciderea unui civil în Ucraina, dar pedeapsa lui a fost redusă la doar 15 ani. El a spus în instanță că a fost influențat de un alt coleg.

Sentința unui soldat rus, care a fost condamnat la închisoare pe viață, a fost redusă la 15 ani de închisoare. Anunțul a fost făcut de un tribunal din Kiev. Omul lui Putin a fost acuzat de crime de război în Ucraina.

„Recursul depus de apărare a avut succes parțial. Hotărârea instanței (...) a fost modificată”, a precizat Curtea de Apel Kiev într-un comunicat, adăugând că noua sentință este de „15 ani de închisoare”.

Vadim Șișimarin, soldatul rus, a declarat în fața instanței că a fost influențat de un alt militar în timp ce încerca să fugă înapoi în Rusia cu o mașină furată împreună cu patru colegi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soldatul, originar din Irkuțk, în Siberia, îi „ceruse iertare” văduvei lui Chelipov în timpul unui scurt schimb de replici cu aceasta în sala de judecată de la Kiev, în luna mai.

Sursa foto: 163948092 © Bumbleedee | Dreamstime.com

Forțele ruse au fost acuzate de crime de război, abuzuri, detenții arbitrare și tortură în teritoriile pe care le ocupă în sudul Ucrainei.

Crimele de război din Ucraina

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a fost în Ucraina în urmă cu câteva săptămâni pentru a discuta cu procurorul general de la Kiev, Irina Venediktova.

Departamentului de Justiție al SUA a declarat că cei doi au discutat despre „eforturile Statelor Unite și ale altor țări de a ajuta Ucraina să identifice, să rețină și să judece acele persoane implicate în crime de război” comise pe teritoriul ucrainean.

Merrick Garland a garantat că va aduce la Kiev „sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru poporul Ucrainei, în contextul invaziei ruse, neprovocate și nedrepte”.

„Statele Unite transmit un mesaj inconfundabil: nu există niciun în care să se ascundă (vinovații de crime de război). Noi și partenerii noștri vom urmări toate căile disponibile pentru a ne asigura că responsabilii pentru aceste atrocități sunt trași la răspundere”, a spus oficialul american, potrivit CNN. Mai multe țări au declarat că Rusia trebuie să plătească pentru crimele de război făcute.