Evenimentul Zilei > Monden > Șefa TVR și-a dat demisia după doar șapte luni. Ce a făcut-o să părăsească televiziunea publică
Șefa TVR și-a dat demisia după doar șapte luni. Ce a făcut-o să părăsească televiziunea publică

Șefa TVR și-a dat demisia după doar șapte luni. Ce a făcut-o să părăsească televiziunea publică

Ana Maria Modâlcă, numită în poziţia de director al TVR 1 la începutul lunii aprilie, și-a dat demisia după doar șapte luni. Televiziunea este nevoită să caute un nou specialist.

Ana Maria Modâlcă a fost numită în poziţia de director al principalului canal public în primăvara acestui an, atunci când au fost puşi şi şeful Ştirilor (Cătălin Prisăcariu, plecat între timp), şeful TVR 2 (Ruxandra Ţuchel), şefa TVR Internaţional (Mihaela Crăciun) şi şeful TVR 3 (Tudor Barbu). Cu toate astea, ea și-a dat demisia după doar șapte luni, dar nu a specificat motivul.

Ana Maria Modâlcă a venit la TVR iniţial în calitate de consultant al preşedintelui Dan Turturică, iar în urmă cu puțin timp fusese angajată prin concurs pe funcţia de producător la TVR1. Înainte ca această să ocupe importanta funcție, Ruxandra Ţuchel era la conducere, în locul lui Eduard Dârvariu.

Cine venise în echipa TVR

În urmă cu câteva luni, TVR anunțase cine s-a alăturat echipei. Nu doar Ana Maria Modâlcă fusese aleasă, ci și alți jurnaliști cunoscuți.

sursa: facebook

Cătălin Prisăcariu fusese angajat prin concurs la TVR, pe funcţia de producător. El a lucrat până toamna trecută la revista Newsweek România. Acesta are experienţă şi pe zona de TV, ca realizator al emisiunii Butonul de panică, la B1 TV. Prisăcariu s-a implicat şi la săptămânalul de satiră Academia Caţavencu. După scindarea redacţiei, jurnalistul a pornit un alt săptămânal de satiră, Kamikaze, unde a fost redactor-şef adjunct.

Ruxandra Ţuchel a venit la conducerea TVR 2, în locul Carlei Tompea. TVR International stă în mâinile Mihaelei Crăciun, realizatoare de emisiuni la acelaşi post de televiziune. Angajată a postului public din 1996, ea a realizat mai multe emisiuni la postul public de televiziune. În plus, anterior acestei funcţii, ea a condus TVR 3.

De TVR 3 se va ocupa jurnalistul Tudor Barbu, angajat şi el recent la postul public. Fost realizator de emisiuni la B1 TV a câştigat concursul pentru funcţia de producător la TVR 3, potrivit Paginademedia.

Televiziunea organizare mai multe concursuri de angajare, dar doar câțiva specialiști au reușit.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: