Evenimentul Zilei > Politica > Sedința de urgență Orban-Tătaru-Vela-Arafat. Decizii cruciale pentru români
Sedința de urgență Orban-Tătaru-Vela-Arafat. Decizii cruciale pentru români

Sedința de urgență Orban-Tătaru-Vela-Arafat. Decizii cruciale pentru români

Ludovic Orban i-a convocat la Guvern, la ora 16, pe miniștrii Nelu Tătaru și Marcel Vela, precum și pe Raed Arafat, pentru a discuta noi măsuri care trebuie luate pentru a gestiona rata uriașă de infectări cu noul coronavirus.

UPDATE: Pe surse. Masca de protecţie obligatorie şi în aer liber. 

Premierul Ludovic Orban are marți după-amiază o ședință la guvern cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul de Interne, Marcel Vela și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Şedință va avea lor la ora 17 pentru a adopta noile reguli care ulterior vor fi adoptate, prin HG, în ședința de guvern de mâine.

Întâlnirea are loc în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 în România și a numărului județelor unde coeficientul de infectări raportat la 1.000 de locuitori depășește 1,5.

Surse guvernamentale au declarat că la nivelul Guvernului și al experților în sănătate se ia în calcul propunerea către CNSU de a se introduce obligativitatea purtării măștii peste tot în spații deschise acolo unde rata de infectare va fi de cel puțin 3 la mie.

În acest moment se iau decizii la nivel județean în această privință, mai multe județe din țară anunțând deja că au introdus purtarea măștii ca obligație în toate spațiile deschise.

În București, autoritățile locale și Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență s-au arătat reticente în privința obligării cetățenilor să poarte masca, preferând în schimb să ia decizii de închidere a unor afaceri și a industriei spectacolelor.

Premierul va discuta cu miniștrii chemați astăzi la ședința și despre ordinul de ministru prin care se va dispune ca asimptomaticii să nu mai meargă la spitale, fiind tratați acasă, în contextul în care spitalele Covid sunt deja supra aglomerate.

Ştire în curs de actualizare

Publicat in categoriile: Politica, Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: