Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul lui Ludovic Orban a fost dat în judecată. Cazul este fără precedent în România
Guvernul lui Ludovic Orban a fost dat în judecată. Cazul este fără precedent în România

Guvernul lui Ludovic Orban a fost dat în judecată. Cazul este fără precedent în România

Acțiunea este deja pe rolul instanței și a fost făcută publică.

Urmează un proces pentru toți membrii Guvernului condus de liberalul Ludovic Orban. Executivul a fost acționat în instanță, iar anunțul a fost făcut, luni seară, de avocatul Daniel Ionașcu, președintele executiv al Partidului Puterii Umaniste Social Liberal (PP-USL). Mai întâi, acțiunea a fost demarată în instanță, apoi a fost făcută cunoscută publicului larg. Este o situație fără precedent pentru România, ca un Guvern să fie dat în judecată.

„Meteahna noastră fundamentală este aceea de a vorbi mult şi de a face puţin. Vrem să dăm pe linie de partid un ton în acestă seară, şi anume că partidele politice sunt compuse din oameni, din români, pentru români şi pentru ţara lor. Este pentru prima oară în istoria cel puţin post decembristă, când un partid – pe linie de opoziţie, dar activă –  dă în judecată un guvern, în aşa fel încât să se spună că cei care au editat o normă de drept, fie ea şi administrativă, este în afara legii.

Este neconstituţională şi, mai mult, cei care au lucrat la ea nu au nici minimele cunoştinţe de a legifera, de a face o lege”, a declarat avocatul Daniel Ionașcu la Antena 3.

„Nu țin minte să mai fi existat vreodată”

Reprezentantul Partidului Puterii Umaniste Social Liberal a mai vorbit despre ceea ce consideră a fi abuzuri făcute de guvernanți în ultima perioadă, în timpul pandemiei de coronavirus.

„Aşadar, aduc ingerinţe în ceea ce înseamnă raportul omului cu Dumnezeu şi pun graniţe în anumite localităţi, în interiorul ţării. Aşa ceva nu ţin minte să mai fi existat vreodată prin vreun text din istorie pe care să-l fi citit. Şi atunci datoria fiecărui om de partid şi a oricărui român  este să ne apărăm Dumnezeul nostru, să ne apărăm ţara, să ne apărăm valorile.

Să ne apărăm şi să ştergem lacrimile de pe obrazul mamelor noastre, iar pentru cei care nu le mai au, ci le au în ceruri, să ştergem lacrimile lui Dumnezeu din sufletul nostru.”

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: