Evenimentul Zilei > Economie > Se vinde CNN? Dacă Trump pierde, postul rămâne fără „obiectul muncii”
Se vinde CNN? Dacă Trump pierde, postul rămâne fără „obiectul muncii”

Se vinde CNN? Dacă Trump pierde, postul rămâne fără „obiectul muncii”

Pe Wall Street se vehiculează informații despre faptul că AT&T ar căuta un cumpărător pentru a vinde rețeaua de televiziune CNN.

Un articol recent din Wall Street Journal afirma că CNN este pe punctul de a rata ținta de venituri pe anul acesta cu uriașa sumă de 100-120 de milioane de dolari. Veniturile din publicitate preconizate a fi realizate de CNN în anul 2020 ar fi cu puțin sub 800 de milioane de dolari.

Apărând la emisiunea de duminică seara a lui Tucker Carlson, de la Fox News, Charles Gasparino, ziarist de la Fox Business, a subliniat că, pe lângă faptul că CNN nu își va atinge ținta de venituri propusă, dacă rezultatele alegerilor prognozate de presă se realizează, CNN va pierde segmentul de public cel mai înfocat, adică cel „suferind de deranjamentul Trump”. Dușmanii cei mai fanatici ai acestuia.

Trump a fost apogeul CNN

„CNN nu îl va mai avea pe Donald Trump pentru a-l pocni, iar audiențele lor vot intra în vrie”, a prezis Gasparino.

„Zvonul este real”, a confimat ziaristul de la Fox Business. „AT&T este o companie distrusă iar… CNN, la fel ca o mulțime de alte companii media, este posibil să-și fi atins apogeul urându-l pe Trump.”

Mai mult, situația trebuie privită și prin prisma faptului că un serial de desene animate pentru copii (Aventurile ursului Yogi) bate în mod obișnuit CNN din punctul de vedere al audienței. Și încă în prime time.

Amazon, Disney, Viacom

Compania mamă a rețelei de televiziune, AT&T, are o datorie de 150 de miliarde de dolari și este nevoită să taie serios din costuri.

Există deja informații că investitorul Elliot Advisors, care deține 1,2% din AT&T, face încă din august presiuni asupra companiei mamă să se descotorosească de CNN.

Gasparino a relatat anterior că se fac speculații pe Wall Street privind faptul că fondatorul companiei Amazon, Jeff Bezos, care este și proprietar al Washington Post, ar fi interesat în achiziționarea CNN.

Alte companii ale căror nume sunt vehiculate ca potențiali cumpărători sunt Walt Disney’s ABC sau Viacom CBS.