Evenimentul Zilei > Vremea > Se răceşte vremea în România. Prognoză meteo valabilă până la 7 martie
Se răceşte vremea în România. Prognoză meteo valabilă până la 7 martie

Se răceşte vremea în România. Prognoză meteo valabilă până la 7 martie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că se răceşte vremea în România, iar prognoza meteo este valabilă până la data de 7 martie.

Se răceşte vremea în România. Prognoză meteo valabilă pentru următoarele 3 zile Astfel, ANM anunţă ninsori în mare parte din ţară

Conform sursei citate, prognoza meteo este valabilă între 27 februarie, ora 06:00-1 martie, ora 12:00. În a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă, vântul se va intensifica treptat. La început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă în cea mai mare parte a țării.

Se răceşte vremea în România

Duminică și luni vom asista la intensificări temporare ale vântului. Acestea vor mai resimţite mai ales în regiunile estice și în zona de munte. Administraţia Naţională de Meteorologie a mai precizat că se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45-55 km/h.

În zona înaltă a Carpaților Meridionali vor fi atinse viteze ale vântului între 80-90 km/h. În estul ţării, în noaptea de duminică spre luni, vor cădea ninsori.

La altitudini mai mari de 1500 m vor fi intervale în care va ninge. Totodată, în estul teritoriului, mai ales în a doua parte a nopții de duminică spre luni, dar și luni, vor predomina ninsorile.

În acest context, meteorologii anunţă că vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Iată cum arată prognoza meteo până la data 7 martie:

Se răceşte vremea în România. Vremea în Banat

Până la 26 februarie, valorile termice diurne se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei. Media maximelor va avea variații între 12 și 16 grade Celsius.

După 27 februarie, maximele vor scădea până la o medie de 11 grade Celsius, iar tendința de ușoară scădere se va menține până la sfârșitul intervalului. Atunci vor fi medii de 9-10 grade Celsius.

Temperaturile minime vor crește ușor la începutul intervalului. Ele se vor menține între 2 și 4 grade Celsius până spre sfârșitul primei săptămâni.

Din 27 februarie, media minimelor va coborî până spre 1 grad Celsius. Apoi, în a doua săptâmână, vom avea temperaturi cuprinse în medie între 0 şi 2 grade Celsius. În ceea ce priveşte probabilitatea pentru precipitații, aceasta va fi mai ridicată în intervalul 01-06 martie.

Se răceşte vremea în România. Vremea în Crişana

Până în 26 februarie, media maximelor va fi de 13-15 grade Celsius. Aceste valori sunt cu mult mai mari decât în mod normal pentru această perioadă. De la 27 februarie, media temperaturii maxime va fi în scădere spre o valoare de 10 grade Celsius.

Apoi, media se va menține până spre sfârșitul intervalului, la valori cuprinse între 8 şi 10 grade. Temperaturile minime vor crește ușor în prima săptămână, spre o medie de 4 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului va exista tendința de scădere, cu medii de -1 şi 0 grade Celsius. În ceea ce priveşte probabilitatea pentru precipitații, aceasta va fi în creștere după data de 1 martie.

Cum va fi vremea în Transilvania

În această zonă, vremea va fi deosebit de caldă până în jurul datei de 26 februarie. Media maximelor va avea variații între 11 și 14 grade Celsius. Apoi, temperaturile maxime vor fi în scădere. Scăderea va fi semnificativă în jurul datei de 27 februarie, când se vor înregistra medii de 8-9 grade Celsius.

La sfârșitul intervalului, media maximelor va ajunge spre valori de 6 grade Celsius. Minimele vor crește în prima săptămână de la medii în jurul a -4 grade până spre 0 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile minime vor fi în ușoară scădere. Vom avea valori cuprinse între -4 şi -3 grade Celsius.

În ceea ce priveşte probabilitatea pentru precipitații, aceasta va fi ridicată după 27 februarie, dar mai ales în jurul datei de 2 martie.

Cum va fi vremea în Maramureş

Valorile termice diurne vor crește ușor până spre sfârșitul primei săptămâni. De la medii de 11 grade Celsius se va ajunge până la 14 grade. După 26 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire. Astfel, la sfârșitul intervalului de anticipație, media maximelor va ajunge la 6…7 grade Celsius.

Minimele vor fi în creștere în prima săptămână. Se va urca de la medii de -3 grade Celsius la valori de 3 grade. În cea de-a doua săptămână, minimele vor marca o scădere treptată. La finalul intervalului se vor înregistra în medie -3…-2 grade Celsius.

În ceea ce priveşte probabilitatea pentru precipitații, aceasta va fi în creștere mai ales după 1 martie.

Cum va fi vremea în Moldova

În prima saptămână, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Totuşi, vor fi fluctuații în evoluția temperaturilor maxime. Astfel, media acestora va fi cuprinsă între 8 și 14 grade Celsius. Cele mai ridicate valori vor fi înregistrate între 25 și 26 februarie. În această perioadă, media minimelor va crește de la -4 grade până la 0 sau 1 grad Celsius.

În Moldova, primăvara calendaristică va debuta cu maxime la nivelul regiunii de 6-8 grade și minime de -2…0 grade. O tendință generală de scădere va fi resimţită spre finalul celor două săptămâni de prognoză meteo.

Probabilitate pentru precipitații va fi mai ridicată în a doua săptămână de prognoză; până atunci, doar izolat vor fi condiții de burniță, în zonele joase de relief.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În primele două zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 8…10 grade Celsius. Apoi se va produce o scădere semnificativă până la 5 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi din nou şi vor fi maxime în jur de 12 grade Celsius. Spre finalul lunii februarie, o nouă răcire va determina maxime în medie de 7…8 grade. Acestea valori se vor menține fară variații importante și în prima săptămână de martie.

Media temperaturilor minime va fi în creștere ușoară în prima săptămână, de la 0 grade, până la 3…4 grade. Ulterior sunt prognozate valori în jur de 1 grad Celsius. În prima săptămână de prognoză meteo vor fi posibile ploi slabe sau burniță, mai ales la 24 februarie. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 1 martie.

Cum va fi vremea în Muntenia

În prima săptămână va predomina o vremea caldă pentru această perioadă. Vor fi temperaturi maxime cuprinse între 12 și 16 grade Celsius.

Totuşi, la 24 februarie se vor înregistra valori diurne, apropiate de mediile multianuale, în jur de 8 grade. Răcirea estimată pentru 28 februarie va însemna maxime în jur de 10 grade Celsius. Acestea se vor menține inclusiv în primele zile din luna martie. Până la finalul intervalului, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară.

Minimele vor prezenta o tendință de creștere treptată în prima săptămână, de la -2 grade până spre 2 grade. Ulterior, media regională a acestora va fi în jur de 0 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații este în creștere mai ales după data de 2 martie.

Cum va fi vremea în Oltenia

În Oltenia, între 22-28 februarie vor fi variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta. În ansamblu, vremea va fi caldă în special în zona de deal.

Valorile maxime de temperatură vor fi cuprinse între 12 și 16 grade Celsius. Minimele vor prezenta o tendință de creștere ușoară de la – 2 grade până spre 2…3 grade.

În a doua săptămână sunt prognozate maxime de 10…12 grade, cu valori ceva mai scăzute spre finalul intervalului. Temperaturile minime vor fi în jur de 0 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere mai ales după 2 martie.

Cum va fi vremea la munte

Până la data de 26 februarie, vremea va fi caldă pentru această perioadă. Vom avea o medie a valorilor maxime de 6…9 grade și minime de -2…0 grade Celsius.

Răcirea prognozată pentru finalul lunii februarie va determina maxime în medie de 0…2 grade. Acestea se vor menține fără variații importante și în prima săptămână de martie. Media minimelor va scădea la -7…-5 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere mai ales după data de 27 februarie.

meteoromania.ro Administratia Nationala de Meteorologie