Evenimentul Zilei > Vremea > Avertizare importantă de la ANM. S-a emis un nou Cod galben. Care sunt zonele vizate
Avertizare importantă de la ANM. S-a emis un nou Cod galben. Care sunt zonele vizate

Avertizare importantă de la ANM. S-a emis un nou Cod galben. Care sunt zonele vizate

Vineri dimineață, ANM a emis o avertizare de Cod galben de ceață densă valabilă în 16 judeţe. Până la ce oră este valabilă alerta emisă de meteorologi.

ANM a emis, vineri dimineață, o avertizare de Cod galben de ceață densă valabilă în 16 judeţe.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri dimineaţa mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă şi vizibilitate redusă în 16 de judeţe, valabile în orele următoare.

ANM a emis o avertizare de Cod galben de ceață densă

Potrivit meteorologilor, până la ora 9:00, în localităţi din judeţele Brăila, Ialomiţa, Argeş, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Alba, Covasna, Cluj şi Harghita se va semnala local ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. În unele zone, în funcţie şi de condiţiile locale, este posibilă formarea gheţuşului.

De asemenea, până la ora 10:00, ceaţa va persista şi în judeţele Botoşani, Galaţi, Vrancea, Iaşi şi Vaslui.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

Cum va fi vremea vineri, 26 februarie

Vremea continuă să se mențină pe un trend ascendent din punct de vedere termic, și vineri, 26 februarie. Temperaturile vor urca în continuare, atingând valori nespecifice pentru această perioadă a anului,. Va fi cald și în București, dar și în celelalte regiuni ale țării, anunță specialiștii de la ANM. Maximele vor ajunge până la 19-20 grade Celsius. Dar, începând din weekend, vremea va suferi modificări simțitoare.

În unele zone ale țării se va răci și vor cădea precipitații sub formă de ploaie. Vineri, în zonele de câmpie, temperaturile urcă până la 19-20 de grade. În același timp, în prima parte a zilei vor fi nori de joasă altitudine și mai ales ceaţă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, înnorările se intensifică. În nordul şi în nord-vestul ţării o să plouă, iar în Carpaţii Orientali va ninge.

CITEȘTE ȘI Accident grav în Giurgiu. Plan roșu de intervenție: o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite. FOTO

CITEȘTE ȘI  Este Lună plină, dormim mai puțin! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR