Arabia Saudită a negat luni informațiile cu privire la o întâlnire, în regat, între prințul moștenitor Mohammed bin Salman și premierul israelian Benjamin Netanyahu. O întâlnire anunțată, printre altele, de radioul public israelian și cel al armatei.

Autoritățile din Riad au fost clare. „Nicio întâlnire” nu a avut loc între premierul israelian Benjamin Netanyahu și prințul moștenitor Mohammed bin Salman, a declarat, luni, un ministru saudit.

Regatul wahhabit neagă așadar  informații din presa israeliană, confirmate de ministrul israelian al Educației, potrivit cărora Netanyahu și Bin Salman  s-ar fi întâlnit, duminică, în cadrul vizitei șefului diplomației americane, Mike Pompeo, scrie France 24.

„Am văzut informații de presă referitoare la o presupusă întâlnire între prințul moștenitor și oficiali israelieni în timpul vizitei recente a lui Mike Pompeo. Nu a avut loc o astfel de întâlnire. Singurii oficiali prezenți au fost americani și saudiți”, a declarat ministrul saudit de Externe, prințul Faisal ben Farhan, pe Twitter.

Întâlnirea a fost anunțată mai întâi de postul de radio public israelian Kan și de cel al armatei, ministrul israelian al Educației cnfirmând ulterior. „Simplul fapt că această întâlnire a avut loc și că a fost făcută publică, chiar dacă este confirmată doar pe jumătate, este de cea mai mare importanță”, a spus Yohav Gallant, la postul de radio militar.

În cel mai mare secret, primul ministru israelian ar fi vizitat, duminică, Arabia Saudită  pentru a se întâlni cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman și secretarul american se Stat Mike Pompeo.

Potrivit informațiilor israeliene, șeful guvernului israelian a fost însoțit de Yossi Cohen, șeful Mossad, pentru această vizită la Neom, un oraș futurist situat în nord-vestul Arabiei Saudite, în apropiere de Israel.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE