Evenimentul ZileiInternationalCeață în Golf. Arabia Saudită dezminte vizita lui Benjamin Netanyahu în regat

Ceață în Golf. Arabia Saudită dezminte vizita lui Benjamin Netanyahu în regat

Ceață în Golf. Arabia Saudită dezminte vizita lui Benjamin Netanyahu în regat
Autoritățile din Riad au fost clare. „Nicio întâlnire” nu a avut loc între premierul israelian Benjamin Netanyahu și prințul moștenitor Mohammed bin Salman, a declarat, luni, ministrul saudit de Externe.

Arabia Saudită a negat luni informațiile cu privire la o întâlnire, în regat, între prințul moștenitor Mohammed bin Salman și premierul israelian Benjamin Netanyahu. O întâlnire anunțată, printre altele, de radioul public israelian și cel al armatei.

Autoritățile din Riad au fost clare. „Nicio întâlnire” nu a avut loc între premierul israelian Benjamin Netanyahu și prințul moștenitor Mohammed bin Salman, a declarat, luni, un ministru saudit.

Regatul wahhabit neagă așadar  informații din presa israeliană, confirmate de ministrul israelian al Educației, potrivit cărora Netanyahu și Bin Salman  s-ar fi întâlnit, duminică, în cadrul vizitei șefului diplomației americane, Mike Pompeo, scrie France 24.

„Am văzut informații de presă referitoare la o presupusă întâlnire între prințul moștenitor și oficiali israelieni în timpul vizitei recente a lui Mike Pompeo. Nu a avut loc o astfel de întâlnire. Singurii oficiali prezenți au fost americani și saudiți”, a declarat ministrul saudit de Externe, prințul Faisal ben Farhan, pe Twitter.

Întâlnirea a fost anunțată mai întâi de postul de radio public israelian Kan și de cel al armatei, ministrul israelian al Educației cnfirmând ulterior. „Simplul fapt că această întâlnire a avut loc și că a fost făcută publică, chiar dacă este confirmată doar pe jumătate, este de cea mai mare importanță”, a spus Yohav Gallant, la postul de radio militar.

În cel mai mare secret, primul ministru israelian ar fi vizitat, duminică, Arabia Saudită  pentru a se întâlni cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman și secretarul american se Stat Mike Pompeo.

Potrivit informațiilor israeliene, șeful guvernului israelian a fost însoțit de Yossi Cohen, șeful Mossad, pentru această vizită la Neom, un oraș futurist situat în nord-vestul Arabiei Saudite, în apropiere de Israel.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: