Procesul în care premierul israelian Benjamin Netanyahu este inculpat pentru corupție, care urma să înceapă marți, a fost amânat cu două luni, a informat tribunalul din Ierusalim. Instanța a invocat temeri de răspândire a noului coronavirus.

„Având în vedere propagarea coronavirusului şi potrivit instrucţiunilor care limitează activitatea tribunalelor numai la cazurile urgente, am decis să amânăm prima audiere la 24 mai 2020”, a anunţat, duminică, tribunalul, într-un comunicat.

Ministerul israelian al Justiției a decis, sâmbătă, să limiteze activitățile tribunalelor numai la cazurile urgente.

Pentru prima dată în istoria Israelului, un premier aflat în exercițiul funcțiunii este inculpat. Procurorul general din Israel l-a pus sub acuzare pe Netanyahu pe 28 ianuarie 2018.

Benjamin Netanyahu este inculpat pentru corupție, abuz de încredere și fraudă în trei dosare diferite.

Netanyahu afirmă că este nevinovat și că este victima unei „vânători de vrăjitoare” din partea procurorilor și a presei.

Benjamin Netanyahu duce la ora actuală tratative politice pentru a forma un nou guvern, alegerile legislative din 2 martie neoferindu-i un avans suficient față de rivalul său, centristul Benny Gantz.

Sâmbătă, Netanyahu a cerut din nou formarea unui guvern de urgență și de uniune națională pentru a face față răspândirii noului coronavirus.

Cel mai recent raport al Ministerului Sănătății raportează 200 de cazuri de contaminare în Israel.