Evenimentul Zilei > Social > Se dau bani de la Primăria Capitalei! Limita a fost extinsă. Cine va intra în posesia lor
Se dau bani de la Primăria Capitalei! Limita a fost extinsă. Cine va intra în posesia lor

Se dau bani de la Primăria Capitalei! Limita a fost extinsă. Cine va intra în posesia lor

Banii pentru mai multe plăți sociale vor intra în conturile beneficiarilor până pe data de 17 decembrie, anunță Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, transmite că banii pentru o serie de plăţi sociale vor intra în conturile cetățenilor până pe 17 decembrie.

„Iată informaţii la zi cu privire la o serie de plăţi sociale: am alocat fondurile pentru persoanele cu dizabilităţi (pentru adulţi – banii aferenţi lunii noiembrie, iar pentru copii – banii aferenţi lunii decembrie), precum şi fondurile pentru familiile monoparentale şi pentru stoparea abandonului şcolar. Banii vor intra în conturile beneficiarilor cel târziu pe 16 decembrie pentru cei cu conturi la BCR, respectiv pe 17 decembrie pentru cei cu conturi la alte bănci”, a scris edilul general, pe Facebook.

În urmă cu o săptămână, Consiliul General al Capitalei a adoptat proiectul de rectificare bugetară, prin intermediul căruia au fost majorate fondurile pentru mai multe stimulente financiare oferite de către Primăria Municipiului București.

„Este vorba de extinderea limitei pentru stimulentele pentru persoane cu dizabilităţi – adulţi şi copii – şi celelalte pe care le cunoaşteţi, pentru nou-născuţi, pentru femei însărcinate, pentru familii monoparentale şi pentru limitarea abandonului şcolar. Se acordă de către PMB toate aceste stimulente, însă limita prevăzută în buget a fost deja atinsă şi a fost nevoie ca noi să extindem această limită”, preciza Nicuşor Dan.

Nicușor Dan, vești de ultimă oră pentru bucureșteni

Nicuşor Dan a declarat că Primăria va beneficia de 20 de milioane de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, pentru intervenţiile atât de necesare în această iarnă, în urma avariilor de la reţeaua de termoficare.

„20 de milioane de lei. E vorba de bani care vin la primărie, primăria îi dă la Termoenergetica – fostul RADET. Termoenergetica are deja contracte cu operatori privaţi, exact pentru mentenanţa reţelei de transport a agentului termic şi banii aceştia vor fi folosiţi pentru a interveni mai repede la avarii”, a arătat Nicuşor Dan.

„Nu poţi să înlocuieşti o sută de metri de conductă, pentru că laşi un număr de blocuri, o săptămână-două, fără apă caldă, ceea ce nu se poate iarna. Vara se poate, oamenii înţeleg că ai de făcut nişte lucrări, dar iarna nu se poate”, a spus Nicuşor Dan, la Palatul Victoria.

„Într-un an – date oficiale – noi am avut 1.700 de avarii – în cursul anului 2019. Acum, acest indicator al apei de adaos ne spune că suntem cu 50% mai rău decât în 2019. Deci, în iarna asta o să avem din nou sute de avarii, de ordinul 10 – 15 – 20 pe zi. Chestiunea este că, existând mai multe echipe, o să intervenim la avarii mai repede. Şi, mai mult, în anumite zone pe care le ştim că au probleme putem să intervenim preventiv. Acesta este pasul înainte pe care l-am făcut”, a subliniat Nicuşor Dan.