Evenimentul Zilei > Social > Schimbare majoră la Economat Sector 5. Toată conducerea, demisă. Noul șef e generalul Crețu, fost SPP
Schimbare majoră la Economat Sector 5. Toată conducerea, demisă. Noul șef e generalul Crețu, fost SPP

Schimbare majoră la Economat Sector 5. Toată conducerea, demisă. Noul șef e generalul Crețu, fost SPP

La solicitarea Primarului Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU, Consiliul Local a votat astăzi, 30.12.2020, în unanimitate, HCL nr. 229/30.12.2020, care prevede schimbarea directorului general al Economat Sector 5 SRL şi a Consiliului de Administraţie al societăţii.

Tot în cadrul şedinţei de Consiliu de astăzi, generalul Gabriel Creţu, consilier personal al primarului, a fost numit în funcţia de director general al Economat Sector 5 SRL pentru o perioadă de trei luni. Evenimentul Zilei a relatat pe larg cazul de la Economat Sector 5, dezvăluind diverse acțiuni care au depășit sfera legalității. 

Generalul (r) Gabriel Crețu a fost director adjunct în SPP, de unde s-a pensionat după ce a fost găsit în clinica unde fostul șef de la Direcția de Informații a MAI (DGIPI) Gelu Oltean și iubita lui Vanessa Younnes organizaseră o ședință de tratament cu controversatul ceai Ayahoasca.

Totodată, consilierii locali ai Sectorului 5 vor solicita în perioada imediat următoare şi un audit extern la societatea Economat Sector 5 SRL.

„Le mulţumesc tuturor consilierilor locali pentru că au dat dovadă de solidaritate în interesul cetăţeanului pentru aflarea adevărului. Începând de astăzi, domnul Leonard Petre nu mai este director general al Economat SRL. Începând de astăzi, Economatul nu va mai risipi banul public. Noua conducere va prezenta un raport al activităţii societăţii în faţa consilierilor la cel mult două săptămâni.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian-Victor Piedone POPESCU.

Ce achiziții s-au făcut la Economat Sector 5

Societatea Economat Sector 5, aflată în subordinea Primăriei Sectorului 5, a achiziționat în 2018 un patinoar artificial, patine și obiecte de decor (urși polari și pinguini) de 30 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5, citat de G4media. Primăria trebuie să plătească acum aceste facturi.

”În 2018, societatea Economat Sector 5 SRL a achiziționat un patinoar artificial de 10.700 de metri pătrați (140.000.000 lei), 5.201 de patine de diferite mărimi (1.000 lei/ perechea), urși polari și pinguini – stabilizatori de echilibru pentru începători (15.000 lei fără TVA/bucata)”, arată comunicatul de presăDupă cum se poate vedea din poze, achizițilile aduc foarte mult a butaforie, de la pinguinii pe schiuri la urșii polari cu cravată albastră, și ei pe schiuri.

Patinoarul nu încape în niciun parc din sector

„Patinoarul artificial este atât de mare, încât nu poate fi amplasat în niciun parc din Sectorul 5. De 2 ani, atât patinoarul, cât și patinele se află într-un depozit situat la marginea Capitalei”, a arătat Primăria Sectorului 5.

Interesant că aceste achiziții ale Economat Sector 5 nu apar în SEAP (platforma guvernamentală de transparență în achiziții publice), nici la anunțuri de atribuire, nici la cumpărări directe.

Economat Sector 5 a fost condusă de Leonard Petre, unul dintre oamenii de încredere ai fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie. Acesta a fost consilier local și administrator public al sectorului în ultimul mandat al lui Vanghelie, 2012-2016. Directorul Economat nu a putut fi contactat până acum.