Anunțul demisiei lui Bennet a fost făcut public duminică de către conducerea ziarului american.

Bennet a fost supus unui tir necruțător de critici pentru că a acceptat, pe 3 iunie, publicarea editorialului senatorului de Arkansas, care cerea ca armata să fie desfășurată cu scopul de a readuce ordinea în orașele răvășite de violențele și jafurile care au urmat morții lui George Floyd.

Un mare număr de angajați ai ziarului au protestat deschis, pe rețețele sociale, pentru publicarea articolului, care, spuneau ei, îi pune în pericol pe colegii lor negri. Un ziarist a calificat protestele drept un „război civil”.

Editorul James Bennet și-a susținut decizia de a publica editorialul lui Tom Cotton, deși ulterior a reieșit că nu îl citise personal.

Potrivit unui mesaj pe Twitter al ziaristului Patrick Cofee, de la Business Insider, alegerea lui Cotton pentru a scrie un articol de opinie nu a fost exclusiv alegerea lui Bennet, ea având și acceptul conducerii ziarului.

„Jurnalismul din pagina de Opinii a Times nu a însemnat niciodată mai mult decât în aceste vremuri de criză, în țară și în lume, și am fost onorat să fac parte din acest proiect”, a scris Bennet într-un comunicat, citat de publicația Axios.

„Sunt atât de mândru de eforturile colegilor mei și ale mele de a ne concentra asupra nedeptății și a amenințărilor la adresa libertății și pentru a îmbogăți dezbaterea, prezentând noi voci și noi idei cititorilor Times.”

Deși Bennet și-a susținut decizia de a publica editorial avându-l ca autor pe senatorul Republican, în cele din urmă New York Times și-a prezentat scuze. Redacția a scris că, „o decizie editorială pripită” a avut ca rezultat publicarea articolului „care nu întrunețte standardele noastre”.

„James este foarte valoros și este liberal, așa cum dorește NYT, a declarat pentru Daily Caller un politician care îl cunoaște bine pe Bennet. „El este și o persoană decentă și cât se poate de competent. Faptul că un liberal moderat este considerat prea conservator pentru a fi editorul departamentului de opinii spune tot ce trebuie să știți despre cât de radical a devenit Times. Doar dacă nu are vreo legătură cu sursele de finanțare corporatiste cu care Times are legături trainice. Bun venit în America lui 2020!”