Evenimentul Zilei > Sport > Scandal la Roland Garros! Fernando Verdasco îi dă în judecată pe organizatorii turneului
Scandal la Roland Garros! Fernando Verdasco îi dă în judecată pe organizatorii turneului

Scandal la Roland Garros! Fernando Verdasco îi dă în judecată pe organizatorii turneului

Primul test pentru coronavirus al lui Fernando Verdasco la Roland Garros a fost pozitiv, asftel că, în conformitate cu regulamentul sanitar stabilit de către organizatori, el a fost exclus din turneu.

În acest context, Fernando Verdasco a anunţat că intenţionează să-i acţioneze în justiţie pe organizatorii turneului de la Roland Garros după ce a fost obligat să se retragă din această competiţie în urma unui test pozitiv la Covid-19, al cărui rezultat îl contestă

Fernando Verdasco contestă rezultatul şi afirmă că este fals pozitiv

Jucătorul îşi exprimă frustrarea şi indignarea, pentru că organizatorii au refuzat efectuarea unui al doilea test, pentru a verifica dacă primul nu a fost fals pozitiv.

Verdasco, numărul 59 mondial, a părăsit ultimul turneu de Mare Şlem al anului joia trecută, alături de alţi cinci jucători, printre care s-au numărat canadianul Milos Raonic şi elveţianca Belinda Bencic, toţi fiind depistaţi pozitiv la noul coronavirus.

Spaniolul, în vârstă de 36 ani, a precizat că a fost testat pozitiv la Covid-19 în luna august, fără să prezinte simptome, iar apoi a efectuat mai multe teste, care s-au dovedit toate negative, înainte de a pleca spre Paris.

Ceea ce s-a întâmplat este o nedreptate totală. Nu pot să joc, nu pot să câştig puncte şi este clar că trebuie să le trimit hârtii oficiale, a declarat Verdasco pentru postul de televiziune La Sexta.

El afirmă că a solicitat efectuarea unui nou test, însă a fost refuzat de către responsabilii turneului de la Roland Garros, care au decis să-l excludă din competiţie. Spaniolul susţine că a efectuat ulterior alte trei teste, din propria iniţiativă, la laboratoare diferite, toate dovedindu-se negative.

Organiţatorii turneului refuză un alt test

Organizatorul Roland Garros-ului a refuzat ca eu să mă supun unui alt test, în ciuda faptului că mai erau suficiente zile pentru noi teste înainte de debutul turneului şi tragerea la sorţi”, a mai spus jucătorul iberic.

Fernando Verdasco regretă că „normele au fost schimbate” după testul său pozitiv şi că un alt doilea test a fost recomandat, însă pentru alţi jucători.

Tenismanul spaniol poate conta pe susţinerea federaţiei de tenis din ţara sa în acţiunea pe care intenţionează o iniţieze pentru a obţine compensaţii din partea responsabililor turneului de la Roland Garros.

Fost număr 7 mondial (în 200), Verdasco a atins sferturile de finală în toate turneele de Mare Şlem, cu excepţia celui de la Roland Garros, unde nu a reuşit să treacă niciodată de optimile de finală.

Un alt jucător, bosniacul Damir Dzumhur, anunţase anterior că intenţionează să-i dea în judecată pe organizatorii de la Roland Garros, după ce a fost exclus din calificările turneului parizian în urma unui test pozitiv al antrenorului său, Petar Popovic.

Fernando Verdasco: (58 ATP, clasament maxim: 7 ATP / 2009, 36 de ani) jucase până la US Open 2020 (unde nu s-a dus) la 67 de turnee consecutive de Grand Slam, primul la Wimbledon 2003, ultimul la Australian Open 2020. La Grand Slam-ul australian a obţinut şi cea mai bună performanţă, semifinala din 2009.

La Roland Garros participase neîntrerupt începând din 2004 încoace, cele mai bune rezultate la cele 16 ediţii fiind optimile de finală, în care s-a calificat în mai multe rânduri, informează Agerpres.