Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a uitat de coronavirus? Se redeschid cluburile, fără mască şi fără distanţare
S-a uitat de coronavirus? Se redeschid cluburile, fără mască şi fără distanţare

S-a uitat de coronavirus? Se redeschid cluburile, fără mască şi fără distanţare

În timp ce Europa înfruntă cu greu a doua undă de contagieri cu coronavirus, Wuhan revine la vremurile bune.
Imaginile de la un party organizat la celebra piscină Maya Beach Water Park din Wuhan arată că nu mai există nicio teamă faţă de coronavirus. În timp ce Europa înfruntă cu greu a doua undă de contagieri cu coronavirus, Wuhan revine la vremurile bune,  de dinaintea pandemiei şi deschide cluburile, fără mască şi fără distanţare.

Se deschide Stagiunea Teatrală Internaţională

Printre altele, Wuhan tocmai inaugurează a şaptea Stagiune Teatrală Internaţională, semn că ei consideră pusă la index urgenţa privind epidemia Covid-19, cea care a închis pur şi simplu în propriile locuinţe mai mult de 11 milioane de persoane. Stagiunea, cu o durată de mai mult de trei luni, prevede 33 de reprezentaţii teatrale provenind din opt ţări, printre care China, Marea Britanie, Franţa, Rusia. După cum declară organizatorii, unele din spectacole vor fi şi în aer liber, în tentativa de a depăşi modul tradiţional de a juca în spectacole, dar şi de a promova reprezentaţiile în afara sălilor de teatru.

În baza exigenţelor cerute de eforturile de prevenţie şi control epidemiologic, toţi spectatorii va trebui să declare la intrare numele lor adevărate, iar operatorii antiepidemici vor avea acces gratuit. Stagiunea, care tinde să devină deja tradiţională, s-a ţinut pentru prima oară în 2014. De atunci, au fost prezentate mai mult de 150 de reprezentaţii provenid din 20 de ţări şi au fost atraşi nu mai puţin de 100.000 de spectatori.

Se reîntorc trenurile turistice la Wuhan

Un astfel de tren, care transporta circa 950 de pasageri, a plecat ieri de dimineaţă de la Wuhan, capitala provinciei centrale chineze Hubei, pentru a face un tur recreativ de două zile în oraşul Xiangyang. A fost primul tren turisitic care a plecat de la Wuhan şi care a fost lansat şi promovat de către China Railway, de când oraşul a fost lovit de epidemia Covid-19. Turiştii vor vizita zidurile antice ale oraşului, ca şi multe vestigii de mare interes, dar şi alte puncte panoramice, istorice şi culturale la Xiangyang în timpul weekendului, potrivit organizatorilor.

Pentru a le garanta  confortul, în respectul regulilor de prevenţie şi control al epidemiei, organizatorii au pus la punct ora de îmbarcare şi de coborâre şi a deschis pasaje de intrare dedicate special, dar şi un spaţiu de aşteptare pentru pasageri. Membrilor personalului specializat le-au fost date indicaţii pentru a furniza sfaturi şi informaţii în timpul călătoriei, cum şi unde să facă poze interesante. Vor fi lansate ulterioare parcursuri ale trenurilor turistice pentru a dezvolta turismul în interiorul provinciei Hubei, ca şi turismul trans-provincial, au mai spus organizatorii, informează Il Messaggero.