Evenimentul Zilei > Social > 11 contra Pandemiei. Ultimele speranțe vin din Marea Britanie. Oare va funcționa?
11 contra Pandemiei. Ultimele speranțe vin din Marea Britanie. Oare va funcționa?

11 contra Pandemiei. Ultimele speranțe vin din Marea Britanie. Oare va funcționa?

Al unsprezecelea vaccin împotriva coronavirusului chinezesc a intrat în ultima fază de testare, a anunțat compania producătoare.

Compania americană de biotehnologie Novavax a anunţat, joi că a început în Marea Britanie un test clinic de ultimă fază al vaccinului său experimental împotriva coronavirusului, anunță AFP, citată de Agerpres.

Noul test clinic vizează să includă 10.000 de participanţi între 18 şi 84 de ani.

„Din cauza actualului nivelul ridicat de transmisie a SARS-CoV-2 şi dat fiind că va continua probabil să fie ridicat în Regatul Unit, suntem optimişti că testul clinic va beneficia de o recrutare rapidă şi în scurt timp va produce rezultate despre eficienţa” vaccinului de la Novavax, a declarat într-un comunicat directorul de cercetare şi dezvoltare al companiei, Gregory Glenn.

Produsul testat în prezent de Nivavax este al unsprezecelea vaccin experimental din lume care intră în ultima fază a testelor clinice, pe zeci de mii de participanţi. În cadrul acestor teste, în general jumătate dintre participanți primesc un placebo, iar restul vaccinul.

Proiectele occidentale cel mai avansate sunt cele dezvoltate de companiile farmaceutice AstraZeneca, partener al Universităţii Oxford, Pfizer şi Moderna. China și Rusia au anunțat, la rândul lor, că ar fi produs vaccinuri care au atins, de asemenea, ultima fază a testelor.

Deocamdată, însă, vaccinul rusesc pare să producă probleme serioase celor pe care a fost testat, mai mulți voluntari dintre cei care au testat acest produs împotriva coronavirusului chinezesc acuzând diverse efecte secundare printre între care cele mai des întâlnite au fost slăbiciune și dureri musculare.

Dar Rusia a anunțat că intenţionează să înregistreze până pe 15 octombrie și cel de-al doilea vaccin potenţial al său dezvoltat împotriva maladiei COVID-19.

Și vaccinul produs de AstraZaneca a avut probleme, testele de faza a treia fiind oprite temporar la un moment dat din cauza unei boli inexplicabile apărute la unul dintre voluntari.

Novavax este una din cele şase companii care au fost finanţate cu mai multe sute de milioane de dolari de la guvernul american şi a cincea care intră în faza a treia. Ea a primit peste 1,6 miliarde de dolari din bugetul SUA pentru a finanţa producţia a 100 de milioane de doze.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: