Evenimentul Zilei > Sport > O nouă mare victorie românească la Roland Garros
O nouă mare victorie românească la Roland Garros

O nouă mare victorie românească la Roland Garros

Irina Bara a obținut marţi cea mai mare victorie din cariera sa la turneul de la Roland Garros.

Performanță deosebită obținută în premieră de o jucătoarea română de tenis în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros. Irina Bara a obținut marţi, cea mai mare victorie din cariera sa. Ea a învins-o cu 6-3, 6-4 pe croata Donna Vekic. Victoria îi permite calificarea în premieră în următoarea rundă a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Irina Bara are 25 ani și ocupă locul 142 WTA. Ea a venit din calificări și este pentru prima oară pe un tabloul principal la un Grand Slam.

Românca a jucat foarte bine

Meciul a fost întrerupt de mai multe ori. fiind mutat de pe terenul iniţial, care nu mai asigura siguranță din cauza ploii şi a lipsei zgurei.

Românca a dominat meciul cu Donna Vekic (24 ani, 30 WTA),cap de serie numărul 24. Adversara româncei a condus-o o singură dată, cu scorul de 1-0, la începutul setului secund. Românca a condus cu 3-0, după care croata a redus diferența la 3-2, meciul fiind suspendat din cauza vremii.

Atunci când a fost reluat, Vekic a egalat (3-3). Românca a reuşit să câştige din nou trei ghemuri consecutive şi setul, cu 6-3.

Irina Bara a primit un cec de 84.000 euro şi 110 puncte WTA.

În setul secund secund, Donna Vekic a profitat de servici în primul ghem. Apoi Bara a câștigat două ghemuri la rând. Vekic a restabilit egalitatea (2-2). Irina Bara s-a desprins la 5-2. Românca a avut două mingi de meci, dar Vekic a reuşit să le anuleze şi să facă break. Ea s-a apropiat la 5-4. Irina Bara a încheiat meciul pe propriul serviciu cu 6-4.

Vekic a avut un procentaj mai bun la primul serviciu, iar Bara la al doilea.

În turul al doilea, Bara va juca cu belgiancă Alison van Uytvanck (26 ani, 65 WTA).

Cinci românce s-au calificat în turul al doilea la Paris. Este vorna de  Simona Halep, Irina Begu, Patricia Ţig, Ana Bogdan şi Irina Bară. Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea au pierdut, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: