Declarația lui Augosto Santos Silva a venit în urma unor declarații pe tema 5G ale ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Portugalia, George Glass, care ceruse recent ca Lisabona să aleagă între aliații săi și China.

Mai exact, într-un interviu pentru săptămânalul portughez Expresso, George Glass declarase săptămâna trecută că Portugalia trebuie să aleagă între „prietenii și aliații” SUA și „partenerul economic” China. El a avertizat cu această ocazie că alegerea Chinei pe probleme precum 5G ar putea avea consecințe în ceea ce privește domeniul apărării.

Augusto Santos Silva a subliniat pentru agenția de presă Lusa, că ”guvernul portughez ia act de aceste declaratii […]. Dar clarificarea principală pe care doresc să o fac este următoarea: în Portugalia, factorii de decizie sunt autoritățile portugheze, care iau deciziile care interesează Portugalia, în cadrul Constituției și al legislației portugheze, conform competențelor pe care legea le atribuie diferit diferitelor autorități relevante „. (P)

https://jornaleconomico.sapo.pt/en/news/santos-silva-respond-to-the-united-states-portugal-and-who-makes-decisions-641506