Scandal între aliații PNL și Clotilde Armand, la Sectorul 1.

Viceprimarul Sectorului 1, Ramona Porumb (PNL), ar fi fost amenințată cu evacuarea din biroul de la Primărie. Informația a fost dezvăluită de președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja.

Într-o postare pe Facebook, Sebastian Burduja a arătat că autorul amenințării ar fi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand. Aceasta a fost deranjată, susține Burduja, pentru că liberalii nu au fost de acord cu proiectele de hotărâre propuse.

Clotilde Armand a convocat, miercuri Consiliul Local și a propus o serie de proiecte contestate de liberali.

„Am regăsit stupefiați pe ordinea de zi aceleași proiecte de acum o săptămână, identice la virgulă, legate de situația parcărilor si a Poliției Locale din Sectorul 1. Niciuna dintre sutele de observații ale consilierilor PNL si ale societății civile nu a fost luată in seama. Adevarul absolut este deținut numai de cei care îl impun in mod arbitrar si agresiv. Ceilalți au, aparent, doar «dreptul» să tacă și să ridice mâna”, a scris liderul PNL.

Scandal între aliați la Sectorul 1

Burduja povestește că primarul Armand ar fi intrat în biroul Ramonei Porumb și a amenințat că o dă evacuează. Aceasta s-a întâmplat în vreme ce viceprimarul era ieșit la ședința de consiliu, iar în birou se aflau consilierii acesteia.

„Vor fi mutaţi în altă clădire şi au la dispoziţie… seara aceasta să se mute. De ce asemenea gesturi? Pentru că viceprimarul PNL, împreună cu colegii liberali, a îndrăznit să nu fie de acord cu fiecare punct de pe ordinea de zi (de altfel, PNL a votat «pentru» la punctul legat de spitale şi a avut permanent o abordare constructivă şi decentă)”, a scris Sebastian Burduja.

Potrivit spuselor sale, Clotilde Armand nu ar fi agreat întrebările liberalilor pe marginea proiectelor de hotărâre.

„După ce a revenit în şedinţa de consiliu, explicaţia primarului Armand a fost aceasta: «V-am făcut o concesie cu acel birou, dar mi-am dat seama că nu apreciaţi această concesie»”, a scris Burduja pe Facebook.

Acuzații grele din partea liberalilor

El a menţionat că astfel de manifestări nu sunt normale, în anul 2021, la un primar care a câştigat alegerile într-o alianță.

„Eram convins că pedepsele pentru nesupunere sunt doar file de istorie din vremuri de tristă amintire… O zi tristă pentru comunitatea noastră, pentru administraţia locală din Sectorul 1 şi pentru democraţia României. Ţara asta merita mult mai mult”, consideră Burduja.

Liberalul a povestit cum Clotilde Armand a ieșit din ședință, la dezbaterea pe tema situației școlilor, ca să posteze pe Facebook. Aceasta doar pentru că proiectul a fost propus de consilierii liberali.

„Ştiţi cum a răspuns celor 10 întrebări legitime pe care PNL i le-a adresat public? Exact cum v-am scris de acum două ore: că «USL trăieşte la sectorul 1». Zero argumente, zero răspunsuri”, a adăugat Burduja.

Replica lui Clotilde Armand în noul scandal de la Sectorul 1

Pe de altă parte, Clotilde Armand a scris, miercuri, tot pe Facebook despre proiectul de restructurare a Poliţiei Locale. Acesta a picat la vot, susține ea, din cauză că PNL și PSD s-au aliat și au format „USL Sector 1”.

„Un poliţist local din Sectorul 1 a venit în sala de Consiliu şi le-a spus consilierilor PSD şi PNL că este ameninţat cu moartea de colegii lui pentru că nu primeşte şpagă, iar pe colega lui au ameninţat-o că o ucid în pădure. Despre asta vorbim la Sectorul 1. PSD şi PNL tocmai au favorizat infractorii în Consiliul local al Sectorului 1 şi nu l-au băgat în seamă. Proiectul restructurării Poliţiei Locale nu a trecut datorită USL Sector 1. Dar lupta nu e pierdută. Vă promit că am să mă întorc după ei”, a transmis ea.

Clotilde Armand acuză „USL Sector 1”

Mai înainte, ea a avut o altă postare, în care a lansat acuzații la adresa PNL și PSD. Conform acestora, cele două formațiuni au decis ca în Consiliul Local să se dezbată alte teme decât cele de pe ordinea de zi.

„Şedinţa de Consiliu Local al Sectorului 1 de astăzi, în care trebuia să discutăm despre spitale, şcoli, reforma Poliţiei locale şi despre digitalizarea ADP, a fost deturnată de consilierii PNL şi PSD, care au vrut să discutăm despre compania de salubrizare. Asta este urgenţa lor. Compania respectivă a emis fix în timpul şedinţei un comunicat de presă cum că ei nu mai presează servicii. Foarte bine, să facă ceea ce consideră. Mai există şi alte firme de salubrizare pe lumea aceasta. Dar domnii şi doamnele de la PNL+PSD nu realizează asta. Vor să plătim rapid nişte facturi emise nelegal de compania de salubrizare. Normal, e dragoste mare între consilierii PNL şi firma respectivă. De ei a fost adusă această firmă şi tot ei au semnat cel mai păgubos contract de salubritate din România”, a scris Clotilde Armand.

Proiectele privind reducerea funcţiilor de conducere în cadrul Poliţiei Locale şi digitalizarea atribuirii parcărilor de reşedinţă au fost respinse în şedinţa Consiliului Local Sector 1 de miercuri, pentru a doua oară.