Evenimentul Zilei > Social > Veste bună în Pandemie. Sanofi va produce vaccinuri Pfizer/BioNTech! Premieră în industria farmaceutică
Veste bună în Pandemie. Sanofi va produce vaccinuri Pfizer/BioNTech! Premieră în industria farmaceutică

Veste bună în Pandemie. Sanofi va produce vaccinuri Pfizer/BioNTech! Premieră în industria farmaceutică

Anul acesta, Sanofi va produce vaccinul Pfizer/BioNTech, a anunţat directorul general al Sanofi, Paul Hudson.

În lunile care urmează, Sanofi va produce vaccinul Pfizer/BioNTech, a anunţat directorul general al companiei, Paul Hudson. Astfel, compania urmează să producă  100 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID-19 realizat de grupul concurent americano-german Pfizer/BioNTech.

Sanofi şi partenerul său britanic, GlaxoSmithKline, au decis să amâne pentru acest an lansarea vaccinului lor anti-COVID-19, deoarece rezultatele testelui acestui vaccin nu au fost mulţumitoare.

Prin urmare, compania franceză a decis să ia legătura cu Pfizer „pentru a fi utilă chiar de acum”, a spus Hudson, confirmând că a ajuns la un acord cu compania farmaceutică americană Pfizer/BioNTech.

Recent, Pfizer/BioNTech a anunţat că diminuează temporar cantitatea de vaccin livrată statelor UE. Problemele au apărut din cauza unor procese tehnice interne desfăşurate pentru creşterea capacităţii de producţie, numărul dozelor livrate scăzând aproximativ la jumătate în cazul unor ţări.

Sanofi va produce vaccinul Pfizer/BioNTech. Franţa nu va creşte intervalul dintre cele două doze de vaccin

Guvernul francez a respins marţi creşterea la şase săptămâni a intervalului administrării celei de-a doua doze de vaccin Pfizer/BioNtech după prima, menţinând intervalul actual de 3-4 săptămâni între doze, dată fiind lipsa unui consens ştiinţific în privinţa unei asemenea schimbări, relatează agenţia EFE.

În plus faţă de absenţa unei opinii ştiinţifice unanime, „cu cât creşte mai mult intervalul dintre doze, cu atât creşte şi posibilitatea ca persoanele deja vaccinate să uite a doua programare”, a argumentat ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran.

Prin această decizie guvernul francez dezaprobă recomandarea formulată de Înalta Autoritate Sanitară a Franţei, care a susţinut ideea creşterii intervalului dintre cele două doze de vaccin anti-COVID-19 pentru a putea fi imunizate cât mai multe persoane în condiţiile apariţiei noilor tulpini mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2. Conform estimării acestui organism sanitar, ar fi astfel imunizate în Franţa încă 700.000 de persoane în prima lună de aplicare a acestei măsuri.

Sursa: Agerpres

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.