Robotul Shopia se va produce în masă. Nou proiect revoluționar în inginerie

Robotul Shopia se va produce în masă. Nou proiect revoluționar în inginerie

Un robot care să ajute în pandemia de coronavirus. O companie din Hong Kong are din nou mari proiecte pe care le pune în aplicare.

Un robot va fi produs pentru a ajuta omenirea să se descurce în pandemia de coronavirus. În anul 2016, robotul Sophia a devenit foarte popular. Acum, compania care a creat acea minune tehnică, Hanson Robotics din Hong Kong, a făcut un anunț. Oficialii iau în calcul producerea a patru modele de roboţi. Inclusiv Sophia va ieși pe piață în prima parte a acestui an.

Din punct de vedere al tehnologiei robotice, pandemia ar putea să creeze noi oportunități. Ținând cont de faptul că multe dintre activități sunt limitate de restricții. „Lumea COVID-19 va avea nevoie de din ce în ce mai multă automatizare pentru a-i ţine pe oameni în siguranţă”. A declarat David Hanson, cel care a fondat compania producătoare de roboți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Robot pentru sprijinul oamenilor restricționați de pandemia de coronavirus

El a mai spus că soluțiile pe care le poate oferi robotica ar depăși zona domeniului medical. Tehnologia dezvoltată de compania sa ar putea să fie folosită și industria comerțului cu amănuntul sau în cea a transportului aerian, conform Daily Mail.

„Roboţii Sophia şi Hanson sunt unici pentru că sunt atât de asemănători cu fiinţele umane. Ei pot fi utili în această perioadă în care oamenii sunt foarte singuri şi izolaţi social”. A mai completat David Hanson.

Ritmul dezvoltării tehnologiei se va accelera

Deocamdată, această tehnologie este abia la început și mai sunt multe aspecte de perfecționat și de reglat. Johan Hoorn, profesor de robotică crede că cercetarea va lua amploare. În condițiile în care pandemia de coronavirus impune asta.

„Pot să deduc că pandemia ne va ajuta să aducem, mai devreme, roboţi pe piaţă pentru că oamenii îşi dau seama că nu există altă cale”. A afirmat Hoorn, care este profesor la Universitatea Politehnică din Hong Kong. În 2021, cei de la Hanson Robotics vor lansa un robot destinat domeniului medical. Va fi botezat Grace.