Evenimentul ZileiSocialÎncă 7 cazuri de Covid-19 la Şcoala nr. 28 din Bucureşti. News Alert

Încă 7 cazuri de Covid-19 la Şcoala nr. 28 din Bucureşti. News Alert

Încă 7 cazuri de Covid-19 la Şcoala nr. 28 din Bucureşti. News Alert
Încă 7 cazuri de Covid-19 la Şcoala nr. 28 din Bucureşti după ce ancheta epidemiologică a fost extinsă la unitatea de învăţământ la care un angajat a fost confirmat recent cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Încă 7 cazuri de Covid-19 la Şcoala nr. 28 din Bucureşti. La acest rezultat s-a ajuns după ce de la Şcoala nr. 28 din Bucureşti au fost prelevate 11 probe suplimentare. Mai departe, 4 probe dintre cele 7 vor fi trimise la secvenţiere, conform Ministerului Sănătăţii.

Cele 4 probe au prezentat caracteristici care ridică suspiciuni cu privire la noua tulpina de coronavirus din Marea Britanie. Amintim că la această şcoală, un angajat a fost confirmat cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie.

Încă 7 cazuri de Covid-19 la Şcoala nr. 28

Ministerul Sănătăţii transmitea sâmbătă că 9 dintre cei 10 contacţi ai unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină de coronavirus au fost depistaţi pozitiv la testul RT-PCR.

Ulterior, o echipă de control a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a participat online la Adunarea Salariaţilor Şcolii Gimnaziale nr. 28.

Au fost depistate mai multe cazuri de Covid-19, majoritatea celor chestionaţi menţionând că în unitate „au respectat regulile de igienă, s-a purtat mască şi s-a respectat distanţa necesară”.

În şcoală au fost repetate luni procedurile de dezinfecţie generală prin nebulizare. Aceleaşi proceduri fuseseră aplicate şi în 21 ianuarie.

Covid-19 la Şcoala nr. 28. Şi mai multe cazuri

„O echipă de control formată din 3 inspectori şcolari au participat online la Adunarea Salariaţilor Şcolii Gimnaziale Nr. 28, Sector 2. La întâlnire au fost prezente 37 de persoane.

În urma discuţiilor purtate cu personalul unităţii, s-a identificat că în unitate au fost confirmate 9 (nouă) cazuri de infectări cu virusul COVID-19.

2 (doi) profesori, 2 (două) persoane din personalul didactic auxiliar şi 5 (cinci) persoane din rândul personalului nedidactic.

De asemenea, din notele telefonice purtate în mod aleatoriu cu diverşi profesori din unitate şi din discuţiile din cadrul şedinţei, s-a surprins faptul că, în unitate, nu a avut loc niciun fel de festivitate, masă sau agapă care ar fi înlesnit răspândirea virusului printre angajaţi şi nici nu s-au primit pachete din străinătate”, a transmis ISMB.

Ce s-a întâmplat vineri la şcoala din Sectorul 2

„În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021).

Vineri, au fost testate la Matei Balş zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora).

Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, se arăta în comunicat.

Filmul evenimentelor de la Şcoala nr. 28

Prima confirmată cu noua tulpină de coronavirus a fost îngrijitoarea școlii. Ancheta epidemiologica a arătat că patru angajaţi ai unităţii de învăţământ cu care a intrat în contact erau purtători ai noului coronavirus.

Ei au fost confirmaţi pe 14 şi 18 ianuarie, iar 4 zile mai târziu, ei au fost retestați la Matei Balş împreună cu alte 6 persoane din şcoală cu care au intrat în contact. În cele din urmă din 10 teste, 9 au fost pozitive.

Niciunul dintre cei infectaţi (informaticianul, secretarul şcolii, directorul şi adjunctul său) nu a călătorit recent în străinătate. Celelalte 5 persoane infectate sunt din zona de îngrijire.

Aşa au decis cei de la Direcţia de Sănătate Publică să extindă ancheta şi să recolteze încă 11 probe.

sursa: stirileprotv.ro


Accesează: