Evenimentul ZileiSocialNoua tulpină de coronavirus a fost descoperită şi la Suceava

Noua tulpină de coronavirus a fost descoperită şi la Suceava

Noua tulpină de coronavirus a fost descoperită şi la Suceava
Noua tulpină de coronavirus a fost descoperită şi la Suceava, conform informaţiilor transmise recent de Ministerul Sănătăţii.

Noua tulpină de coronavirus a fost descoperită şi la Suceava. Noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, B.1.1.7, a fost depistată la un bărbat de 39 ani. Acesta venise în Romania din Marea Britanie la 5 ianuarie 2021.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că el a devenit simptomatic când era în carantină la domiciliu. Persoana a fost testată pozitiv în data de 9 ianuarie 2021, după care a fost internat în Spitalul Orăşenesc Siret.

La 11 ianuarie a fost transferat în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, unde a rămas internat până pe 22 ianuarie 2021. La 24 ianuarie 2021, pacientul a fost reinternat în SJU Suceava, la Secţia de Boli Infecţioase. Aici se află şi în prezent pentru investigaţii şi tratament.

Noua tulpină de coronavirus a fost descoperită şi la Suceava

DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma căreia au rezultat 4 contacţi direcţi. În prezent, ei se află în carantină, sub supraveghere.

Secvenţierea probelor s-a făcut şi la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, după ce DSP Suceava a trimis o probă şi aici.

Noua tulpină de coronavirus depistată iniţial în Marea Britanie, B.1.1.7, este caracterizată printr-o transmisibilitate crescută. Ea a fost identificată la Suceava şi în urma secvenţierilor efectuate la Universitatea Ştefan cel Mare (USV).

Proba biologică a fost recoltată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava de la un pacient cu un istoric recent în Marea Britanie.

Noua tulpină de coronavirus va impune restricţii noi în România?

Într-o intervenţie telefonică la Digi 24, ministrul Afecerilor Interne, Lucian Bode a precizat că decizia a fost luată în urmă cu doar câteva ore:

„La sediul Ministerului Afacerilor Interne s-a încheiat o sedinţă a grupului tehnico-ştiinţific, între experţi şi epidemiologi. Prioritatea este de a analiza posibile efecte ale noii tulpini de coronavirus şi de adaptare a măsurilor.

Şi implicit de a informa celelalte organe implicate. La acest moment nu sunt prefigurate noi restricţii cu privire la noua tulpină de coronavirus.

Am discutat despre noua tulpină de coronavirus şi vă mulţumesc pentru că mi-aţi pus această întrebare. Revenind la teme cu adevărat importante, apelul nostru pentru populaţie este să nu lase garda jos.

Trebuie respectate măsurile generale de protecţie, în vederea menţinerii sănătăţii proprii şi a celor din jur. Oamenii trebuie, de asemenea, să se informeze cu privire la vaccinare

Până astăzi (n.r. – luni 25 ianuarie 2021), numărul total de doze de vaccin împotriva Covid-19 a ajuns la 446.385. În contextul noilor măsuri de reluarea a unor activităţi şi de începere a şcolilor, prioritatea noastră este prudenţa”, a declarat ministrul la Digi 24.

sursa: agerpres.ro


Accesează: