Evenimentul Zilei > Social > Minune printre creștini la Parohia Argel, în Suceava. Ce spune Biserica
Minune printre creștini la Parohia Argel, în Suceava. Ce spune Biserica

Minune printre creștini la Parohia Argel, în Suceava. Ce spune Biserica

Toată suflarea creștină vorbește astăzi despre minunea din Suceava, de la Parohia Argel.

Parohia Argel din județul Suceava a fost mistuită de flăcări în noaptea de 13 spre 14 ianuarie. Numai că incidentul i-a făcut pe credincioși să spună că la Suceava a avut loc o minune. Și asta după ce lăcaşul de cult a anunţat pe Facebook că două icoane au rămas neatinse de foc.

Fenomen miraculos după incendiul care a mistuit o biserică din Suceava. Reprezentanţii bisericii spun că parcă Dumnezeu a arătat un semn divin prin acest fapt.

„Iată cum Dumnezeu ne uimeşte de fiecare dată. Două Icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas ca semn al ocrotirii lui Dumnezeu. Astfel de semne ne arată că, deşi suntem în mijlocul flăcărilor, puterea lui Dumnezeu ne ocroteşte. Ne punem această întrebare, dacă Dumnezeu nu cruţă sfântul Său locaş, oare noi ce şansă avem?”, a transmis printr-o postare pe Facebook Parohia Argel din judeţul Suceava.

Ce s-a întâmplat la Parohia Argel din Suceava

ISU Suceava a transmis că pompierii militari ai subunităţilor din Vicovu de Sus, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Vicovu de Sus, Straja şi Brodina, au intervenit cu 10 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit în satul Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat Biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil”. De asemenea, flăcările erau propagate şi la clădirea cloptniţei, aflată în imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 0:10.

Minune printre creștini la Parohia Argel, în Suceava. Ce spune Biserica
Minune printre creștini la Parohia Argel, în Suceava. Ce spune Biserica

Biserica a ars în totalitate

A ars în totalitate Biserica, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, cu bunurile din interior (obiecte de cult, cărţi, veşminte preoţeşti, elemente de mobilier şi altele).

Au mai ars clădirea clopotniţei, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier şi alte bunuri din interior. S-au degradat clopotele, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie, precum şi camera centralei şi centrala termică din interior.