Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a vindecat de cancer după ce a schimbat dieta. Cum a reuşit
S-a vindecat de cancer după ce a schimbat dieta. Cum a reuşit

S-a vindecat de cancer după ce a schimbat dieta. Cum a reuşit

Bonnie Lovett a suferit o interventie chirurgicala pentru indepartarea unei tumori cerebrale de marimea unui grepfruit. Astfel, a reusit sa-si recapete abilitatile motorii pierdute.
Lovett se confrunta cu probleme de vedere, astfel incat, treptat, a ajuns in imposibilitatea de a mai scrie. Si ea, si sotul ei, au stiut ca operatia nu este de ajuns pentru o vindecare completa. Trebuiau sa lupte si pe alte cai. De altfel, in urma operatiei, pacienta a mai dezvoltat doua tumori cerebrale noi.

Lovett se vedea nevoita sa faca schimbari semnificative in viata ei, dar s-a hotarat sa faca tot ce ii statea in putere pentru a combate boala.

Pe ce s-a axat

A intrat in legatura cu Brian Clement, director al Institutului de Sanatate Hippocrates. Clement s-a axat pe efectuarea de schimbari de ordin alimentar, sustinand scoaterea completa din regim a zaharului, fainei, fructelor, produselor lactate, precum si a carnii rosii, albe, si pestelui. Acesta a sfatuit-o pe Lovett sa consume exclusiv alimente vegetale crude, varza si apa cu lamaie.
In timp ce Lovett recunoaste ca desi „ … a devenit de multe ori delasatoare cand venea vorba de rutina zilnica de extragere a sucului din legume”, si ca a inceput sa revina, la un moment dat, la o alimentatie inadecvata, ea sustine ca in cele din urma a capatat determinarea de care avea nevoie pentru a respecta indeaproape regimul impus. In urma depistarii celorlalte doua tumori de dupa prima interventie de rezectie, s-a hotarat sa faca eforturi sa se vindece pe alte cai, refuzand sa se mai expuna radioterapiei. „Cunosc bine efecte radiatiilor asupra organismului – si sunt perfect constienta ca, mai tarziu, peste 5 sau poate 25 de ani, din cauza acestei forme de terapie as putea capata alte tumori maligne in alte zone ale corpului”, afirma ea.

Pe langa multe legume crude pasate, consumul din abundenta de sucuri din plante verzi si diverse alte alimente crude, Lovett a devenit si o adepta a terapiei prin acupunctura si a inceput sa exploreze si efectele terapeutice ale ierburilor medicinale chinezesti. A inceput chiar sa isi cultive propriile plante.

Lovett spune ca a inceput sa simta mult mai bine, a fost ca si cum „nu ar mai fost nevoie de radiatii.” Asa cum avea sa constate mai tarziu, presentimentele lui Lovett aveau sa se confirme. La comunicarea rezultatelor examenelor IRM, neurochirurgul lui Lovett i-a dat vestea cea buna: nu se mai depistase nimic. „Mi s-a indeplinit dorinta … pe rezultate nu mai apareau nici tumori, nici cheaguri de sange, nici hemoragii. In acel moment, cu certitudine niciun medic nu mi-ar mai fi recomandat vreo sedinta de radioterapie.” Lovett povesteste bucuroasa ca, pe parcursul a trei luni de consult, a mai facut un examen RMN. „Boala materiei albe disparuse complet. Castigasem batalia cu boala.”

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: