S-a încheiat licitația de la Aeroportul Chișinău. Un singur jucător a depus dosarul

S-a încheiat licitația de la Aeroportul Chișinău. Un singur jucător a depus dosarul Aeroportul Chișinău / Sursa foto: Aeroportul Chișinău

Procesul de primire a dosarelor pentru licitația ce vizează închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău a ajuns la final. Compania Lagardere este singura care a intrat în joc și s-a înscris pentru a participa.

Mai departe, urmează perioada de examinare a dosarelor, care va dura până la data de 16 aprilie. Câștigătorul licitației urma să fie anunțat miercuri, 17 aprilie. Dar în aceste condiții, cu un singur participant, competiția practic nu mai există.

Un singur participant la licitația de la Aeroportul Chișinău

Conform anunțurilor anterioare ale AIC, dacă la expirarea termenului prelungit de depunere a dosarelor există un singur candidat, „organizatorul licitației va considera procedura nominalizată a fi finalizată, potrivit prevederilor Regulamentului cu privire la modul de dare în locaţiune a activelor neutilizate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 483 din 29.03.2008 în coroborare cu prevederile Regulamentului privind licitațiile cu strigare și cu reducere, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 136 din 10.02.2009.”, se arată într-un comunicat al AIC, conform realitatea.md.

Primul episod legat de licitația de la Aeroport s-a dovedit a fi un mare eșec. Licitația anterioară a fost anulată, după ce doar două companii au aplicat. Anunțul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a precizat că este vorba despre LeBridge și Lagardere, ceea ce nu asigură o concurență suficientă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Concluziile preliminare arată că acest proces a fost sabotat, inclusiv din interior, și avem obligația să anulăm licitația și să inițiem o procedură nouă în termeni cât mai restrânși. Scopul lui Șor a fost să continue să extragă bani din spațiile aeroportului și să blocheze o licitație corectă”, a afirmat ministrul la începutul lunii martie a acestui an.

S-a vorbit despre faptul că firma „Lagardere Travel Retail” ar urma să câștige licitația, caietul de sarcini fiind scris în favoarea companiei. Asta, deși presa a scris că firma respectivă a provocat un scandal de corupție la un concurs similar de la Aeroportul Otopeni, România, care a devenit obiect al unui dosar penal instrumentat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de la București.