Război în Israel, ziua 176. Se reiau negocierile pentru pace. Noi măsuri ale guvernului palestinian

Război în Israel, ziua 176. Se reiau negocierile pentru pace. Noi măsuri ale guvernului palestinian Sursa Foto: Platforma X

Premierul palestinian Mohammad Mustafa a format joi un nou cabinet în care va fi și ministru de externe, făcând o prioritate din încetarea imediată a focului și retragerea israeliană din Gaza, a relatat agenția palestiniană de presă WAFA, citată de Reuters. „Mutarea” palestinienilor vine la doar o zi distanță, după ce șefa diplomației germane a spus că Israelul ar trebui să renunșe la controlul Fâșiei Gaza după război.

Război în Israel, ziua 176. Noul premier al Palestinei: „Primul obiectiv: Încetarea focului în Gaza”

Război în Israel

Sursa foto: X (Twitter)

Mohammad Mustafa a fost desemnat să conducă operațiunile de ajutorare și reconstrucție a Fâșiei Gaza, care a fost distrusă de mai mult de cinci luni de război, în timp ce îndeplinește dublu rol de ministru de externe, înlocuindu-l pe Riyad al-Maliki, care a ocupat această funcție din 2009.

Mustafa a spus, într-o declarație adresată lui Abbas, că prima prioritate națională este încetarea imediată a focului în Gaza și retragerea completă a Israelului din enclavă, pe lângă permiterea intrării ajutoarelor umanitare în cantități mari și care să ajungă în toate zonele, a relatat WAFA.

„Pentru a permite lansarea procesului de redresare și pregătirea pentru reconstrucție, opriți agresiunea și activitățile de colonizare și frânați terorismul coloniștilor din Cisiordania”, s-a exprimat premierul Palestinei, Mohammad Mustafa, conform sursei citate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Israel, acuzat de uciderea unui lider Hezbollah. Premierul Netanyahu, de acord să reia negocierile

Benjamin Netanyahu

Benjamin Netanyahu. Sursă foto: platforma X

Deși s-a vorbit de încetarea focului, măcar pentru o perioadă determinată, un lider important al organizaţieei Hezbollah a fost ucis, vineri, 29 martie, în timpul unei lovituri asupra automobilului său în sudul Libanului, precizează o sursă libaneză din domeniul securităţii, care acuză Israelul, informează France Presse.

Premierul israelian Binyamin Netanyahu a fost de acord să trimită delegații în Egipt și Qatar, unde negociatorii au încercat să asigure eliberarea ostaticilor israelieni, ca parte a unui posibil acord de încetare a focului în Gaza, a declarat vineri, purtătorul său de cuvânt, citat de France Presse.

Anterior, armata israeliană a confirmat că adjunctul comandantului unei unități militare Hezbollah a fost ucis într-un atac aerian în sudul Libanului, cel mai recent episod de violență transfrontalieră mortală de la începutul războiului Israel-Hamas .