Evenimentul Zilei > Actualitate > Rusia ar putea lansa o bătălie generală în Odessa. Forțele armate intenționează să rupă complet Ucraina de Marea Neagră
Rusia ar putea lansa o bătălie generală în Odessa. Forțele armate intenționează să rupă complet Ucraina de Marea Neagră

Rusia ar putea lansa o bătălie generală în Odessa. Forțele armate intenționează să rupă complet Ucraina de Marea Neagră

Luptele de pe frontul din Ucraina se desfășoară în mai multe regiuni. Aeksandr Sladkov, corespondent de război, a spus unde ar putea avea loc cea mai importantă bătălie din războiul declanșat de Rusia.

Aleksandr Sladkov, corespondent de război rus trimis pe frontul de luptă din Ucraina, a spus care este o posibilă turnură a războiului din Ucraina. Jurnalistul a explicat că dacă forțele armate ruse vor obține un succes în Odessa, Moscova va rupe complet Ucraina de Marea Neagră. Sladkov a continuat prin a spune că dacă armata va pune în aplicare acest plan, forțele rusești vor reuși să ajungă în Transnistria.

Jurnalistul rus a subliniat că dacă Rusia va declanșa un asalt asupra orașului Odessa până la începutul lunii mai, soarta războiului ar putea fi decisă. „Aici dispunem de un spectru larg de manevre, iar flota noastră ar putea cere satisfacție pentru crucișătorul Moskva, iar pușcașii marini vor putea să demonstreze varianta clasică a utilizării lui”, a mai declarat Sladkov.

Aleksandr Sladkov a reamintit de succesele obținute de Federația Rusă

Corespondentul de război a mai adăugat că Rusia se va descurca mai bine dacă va ataca Ucraina dinspre Marea Neagră. Sladkov a amintit de reușitele obținute de Federația Rusă în timpul celor două războaie mondiale. „Dacă aruncăm o privire în istoria militară rusă, vedem Stalingradul și Borodino. Mai întâi mari bătălii decisive, după care nu mai puțin glorioase pentru noi, dar rușinoase pentru francezi, luptele de la Berezina, și pentru nemți, la Berlin”, a conchis jurnalistul rus.

Șeful Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, a declarat, în decembrie 2022, că Odessa și Cernigov trebuie eliberate de forțele ucrainene. „Dacă luăm alte orașe rusești – Cernigov și Odessa, alte așezări, care, consider că trebuie eliberate, eu cred că nu ne vom lipsi de ele”, a mai adăugat Pușilin. În același timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, a spus că cele două teritorii vor intra în componența Rusiei numai dacă cetățenii din acele zone vor alege acest lucru. Peskov a reamintit că prioritatea Moscovei este să protejeze locuitorii din republicile Donbassului, potrivit Lenta.ru.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: