Ce spune Dmitri Peskov despre o nouă candidatură a lui Vladimir Putin la alegerile din 2024

Ce spune Dmitri Peskov despre o nouă candidatură a lui Vladimir Putin la alegerile din 2024 Sursa foto: Kremlin

Dmitri Peskov a fost întrebat dacă Vladimir Putin va candida la alegerile prezidențiale din 2024. Răspunsul purtătorului de cuvânt al Kremlinului a fost destul de ambiguu, acesta a spus că „munca neîntreruptă face parte din rutina președintelui”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că este „prea devreme să vorbim despre o potențială candidatură la alegerile din 2024 pentru președintele rus Vladimir Putin”.

„Președintele nu a făcut nicio declarație în acest sens”, a spus Peskov reporterilor, luni, când a fost întrebat dacă Putin vrea să candideze la următoarele alegeri. „Munca neîntreruptă face parte din rutina președintelui”, a adăugat el.

Dmitri Peskov, este „prea devreme”

Întrebat dacă Kremlinul a început deja pregătirea pentru campanie, Peskov a spus că este „prea devreme” pentru a vorbi despre aşa ceva, deoarece Kremlinul are „în acest moment o agendă de lucru încărcată”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Putin „este ocupat și are o agendă încărcată”, a adăugat el. De asemenea să nu uităm că Putin a modificat Constituția, introducând un amendament care îi permite să ocupe încă două mandate de câte șase ani, după ce actuala sa președinție se încheie în 2024.

Momentul pentru a discuta dacă președintele rus Vladimir Putin va candida la alegerile prezidențiale din 2024 este încă departe, foarte departe, deoarece Moscova are la îndemână chestiuni mai stringente care trebuie rezolvate în prezent, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Vladimir Putin poate să rămână la putere până în 2036

Reamintim că la începutul anului 2021, Vladimir Putin a semnat o lege care în care să-i permită să obțină încă două mandate prezidențiale pe parcursul vieții sale. Aceasta ar însemna că, dacă va rămâne la putere până în 2036, ar putea depăși mandatul lui Stalin, care a condus țara timp de aproape trei decenii, din 1924 până la dispariția sa în 1953.

În noiembrie 2021, Putin a afirmat, la sesiunea plenară a celui de-al 13-lea Forum de investiții de capital VTB „Russia Calling” că are dreptul la un alt mandat prezidențial:

„În ceea ce privește planurile mele, am dreptul de a candida conform Constituției. Nu am stabilit dacă o voi face sau nu, dar existența acestui drept stabilizează deja situația politică internă, la fel ca anunțul lui Biden că va candida din nou la președinție”, a spus Putin, potrivit republicworld.com.