Românii au parte de noi restricții de luni seară. Ce reguli sunt impuse în Anexa 2

Românii au parte de noi restricții de luni seară. Ce reguli sunt impuse în Anexa 2

Pe fondul accelerării celui de-al doilea val al pandemiei, românii întâmpină noi restricții. Cetățenii români care călătoresc în Spania se confruntă cu restricțiile anunțate. Acestea au fost impuse de autoritățile din regat.

Românii care doresc să intre pe teritoriul țării trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care să fie făcut cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol. La sosirea în Regatul Spaniei, autorităţile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză.

”Începând cu data de 23 noiembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Potrivit listei în vigoare la acest moment (anexa 2 a documentului disponibil aici),  România se regăseşte printre statele care vor fi vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2”, potrivit MAE, citat de News.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce include formularul de sănătate

De asemenea, alte condiții de acces pentru toate persoanele care călătoresc spre Regatul Spaniei, pe cale aeriană sau maritimă, includ completarea, anterior efectuării călătoriei, unui formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. În cazul în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate.

Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie. Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat. Având în vedere noile condiţii, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

La sosirea în Regatul Spaniei, autorităţile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele şi prenumele călătorului, datele documentului de identitate naţional sau al paşaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unităţii medicale care a realizat testul şi rezultatul negativ al testului.

Guvernul a decretat, începând cu 26 octombrie 2020, starea de urgenţă pe întreg teritoriul Spaniei.