Evenimentul ZileiSocialAtenţie, români! Spania a modificat condițiile de intrare în țară. Regulile au intrat în vigoare

Atenţie, români! Spania a modificat condițiile de intrare în țară. Regulile au intrat în vigoare

Atenţie, români! Spania a modificat condițiile de intrare în țară. Regulile au intrat în vigoare
Autorităţile spaniole au decis să înăsprească condiţiile de acces în această ţară, în contextul pandemiei de coronavirus.
Aşadar, începând cu data de 23 noiembrie 2020, toate persoanele care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din zone/state cu risc epidemiologic ridicat trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.
Astfel, accesul este permis doar persoanelor care prezintă un test molecular PCR (test pe bază de polimerizare în lanţ) cu rezultat negativ, efectuat în ultimele 72 de ore.

Niciun alt test nu mai este luat în considerare, iar cei care ignoră această cerinţă a autorităţilor riscă o amendă de 7.000 de euro

Măsura îi vizează şi pe spaniolii care revin acasă dar şi pe cei de alte naţionalităţi, care doresc să intre în această ţară. Pe test trebuie precizate datele de identificare ale persoanei care a efectuat testul. În cazul unui străin, trebuie incluse datele din paşaport.

Testul trebuie să fie redactat în limba engleză sau în limba spaniolă. Această nouă restricţie urmează să rămână în vigoare până în primăvara acestui an.

De menţionat că România se regăsește printre statele care vor fi vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Măsuri impuse de autorităţile centrale din Spania:

Guvernul central spaniol a decretat, începând cu 26 octombrie 2020, starea de urgență pe întreg teritoriul Spaniei. Printre măsurile impuse de starea de urgență se regăsesc următoarele:

  • Restricționarea circulației în intervalul orar 23:00-6:00, cu posibilitatea decalării sau prelungirii acestui program cu o oră, decizie care rămâne la latitudinea fiecărei comunități autonome. Insulele Canare sunt exceptate de la măsura privind limitarea circulației pe fondul evoluției epidemiologice favorabile din această regiune (incidență de sub 100 de cazuri la 100.000 de locuitori).
  • Reuniunile pe întreg teritoriul Spaniei se limitează la un număr de maxim 6 persoane.
  • Comunitățile autonome pot decide închiderea perimetrală a regiunii sau a municipiilor, precum și limitarea intrărilor și a ieșirilor în fiecare regiune, infomrează mae.ro.

Accesează: