Evenimentul Zilei > International > Spania lucrează la o nouă clasificare turistică: Hotel fără Covid
Spania lucrează la o nouă clasificare turistică: Hotel fără Covid

Spania lucrează la o nouă clasificare turistică: Hotel fără Covid

Distanțe de securitate pe plaje, teste la intrarea în hoteluri, restaurante reorganizate: Spania încearcă totul pentru a-și salva sezonul estival, pilon al economiei, încercând să răspândească temerile turiștilor.

„Vrem să fim în fruntea destinațiilor care să-și calmeze și asigure clienții, să le arătăm că încercăm să fim cât mai sănătoși și igienici posibil”, a declarat Daniel Barbero, managerul turismului pentru stațiunea de pe litoralul andaluz Almuñecar (sud).

Cea de-a patra țară cel mai îndoliată din lume de către Covid-19, dar și a doua cea mai mare destinație turistică din lume, Spania intenționează să redeschidă, treptat și supravegheat, baruri, hoteluri și restaurante începând cu 11 mai.

Pariul Spaniei cu scoaterea din izolare a turismului, care reprezintă 12% din PIB și 13% din ocuparea forței de muncă, este major, în condițiile în care sectorul ar putea pierde până la 60% din cifra de afaceri anuală, potrivit organizației patronale Exceltur.

Pentru a-i liniști pe turiști, lucrătorii din sector, care se plâng de un plan guvernamental ambiguu, și-au multiplicat măsurile.

În Almuñecar, care dorește să fie un oraș pilot, cluburile de scufundări, foarte populare, lucrează la un protocol specific pentru a evita contaminarea prin materialul care trece de la gură la gură. De asemenea, orașul își propune „controlul afluxului pe plaje de către poliția municipală și protecția civilă”, detaliază Daniel Barbero.

În apropiere de Valencia (sud-est), Gandia intenționează să recruteze observatori suplimentari pe plajă pentru a se asigura că grupurile de turiști se așează la cel puțin doi metri unul de celălalt.

Accesul la anumite plaje ar putea fi, de asemenea, interzis copiilor în anumite ore pentru a-i împiedica să întâlnească persoanele în vârstă, cele mai vulnerabile.

„Dar nu avem în vedere bariere fizice. Nu putem delimita un spațiu deschis precum o plajă, cu plastic. Alegem să informăm, să avem încredere în responsabilitatea tuturor”, subliniază Vicent Mascarell, responsabil de turism în cadrul primăriei, care intenționează să instaleze distribuitoare cu gel dezinfectant lângă plajă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE