Evenimentul Zilei > Sport > România și-a aflat adversarul din Cupa Davis la tenis. Meciul este programat pentru luna septembrie în deplasare
România și-a aflat adversarul din Cupa Davis la tenis. Meciul este programat pentru luna septembrie în deplasare

România și-a aflat adversarul din Cupa Davis la tenis. Meciul este programat pentru luna septembrie în deplasare

Echipa de tenis masculin a României și-a aflat adversarul împotriva căruia va juca în Grupa Mondială I a Cupei Davis. Jucătorii români se vor confrunta cu echipa de tenis a Slovaciei, echipă care are un jucător în Top 100 ATP. Câștigătoarea din acest meci se va juca în Calificările 2023 pentru turneul final al Cupei Davis.

România și-a aflat adversarul din Grupa Mondială I a Cupei Davis la tenis. Echipa de tenis masculin a României va întâlni Slovacia în Grupa Mondială I a Cupei Davis. Meciul se va desfășura în luna septembrie, în perioada 16 – 17 septembrie sau 17 – 18 septembrie 2022. Anunțul a fost făcut într-o postare pe contul oficial de Facebook al Echipei României de Cupa Davis.

Confruntarea va avea loc în deplasare, în Slovacia, iar echipa care va câștiga în Calificările 2023 pentru turneul final al Cupei Davis.

„Slovacia – România în Grupa Mondială I a Cupei Davis. Meciul va avea loc în deplasare, în septembrie 2022. România va întâlni Slovacia în Grupa Mondială I a Cupei Davis. Meciul va avea loc în deplasare, în 16-17 septembrie 2022 sau 17-18 septembrie 2022. Echipa care va câștiga acest meci va juca în Calificările 2023 pentru turneul final al Cupei Davis”, se arată în postarea de pe contul de socializare.

Slovacia are jucători mai bine plasați

Echipa de tenis a Slovaciei, adversara României în Cupa Davis are un jucător jucător în Top 100 ATP. Este vorba despre Alex Molcan, în vârstă de 24 de ani, care se află pe locul 65 mondial.

Din echipa cu care Slovacia va participa în Cupa Davis mai fac parte Norbert Gombos, clasat pe locul 112 ATP, Andrej Martin, situat pe locul 128 ATP, Jozef Kovalik, care se clasează pe locul 184 ATP și Filip Horansky, pe locul 199 ATP.

De partea cealaltă, România nu are nici un jucător în Top 200 ATP la simplu. Cel mai bine clasat este Marius Copil, în vârstă de 31 de ani, pe locul 257 ATP. Pe locurile următor, el este urmat de Filip Cristian Jianu, în vârstă de 20 de ani, pe locul 291 ATP.

Eșec românesc în fața Spaniei

De menționat că pe 5 martie, România a ratat calificarea în Grupa Mondial din Cupa Davis, după ce a fost învinsă la general de Spania cu un scor de 3-1. Marius Copil și Adrian Boitan au pierdut confruntările de la simplu, iar singura victorie a României a venit la dublu. Acest lucru s-a datorat echipei formată din Marius Copil și Horia Tecău.

Între timp, Horia Tecău s-a retras din tenis și a devenit căpitanul-nejucător al echipei de Billie Jean King Cup (fostă Fed Cup) a României.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: