Evenimentul Zilei > Sport > Cupa Davis. Naționala României n-a avut nicio șansă în fața Spaniei. Sâmbătă se joacă meciurile decisive
Cupa Davis. Naționala României n-a avut nicio șansă în fața Spaniei. Sâmbătă se joacă meciurile decisive

Cupa Davis. Naționala României n-a avut nicio șansă în fața Spaniei. Sâmbătă se joacă meciurile decisive

Naționala de Cupa Davis a României este condusă cu scorul de 0-2 la finalul primei zile a întâlnirii cu Spania. Ibericii s-au impus datorită lui Roberto Bautista Agut și Carlos Alcaraz, care au trecut de Gabi Boitan, respectiv Marius Copil.

Naționala României de Cupa Davis este condusă de Spania cu  scorul de 0-2, după prima zi a calificărilor pentru faza finală a competiției. Gabi Boitan (22 de ani, 721 ATP) a fost învins de Roberto Bautista Agut (33 de ani, 15 ATP), scor 3-6, 1-6. În al doilea meci al zilei, Marius Copil (31 de ani, 261 ATP) a pierdut în fața lui Carlos Alcaraz (18 ani, 19 ATP), scor 4-6, 3-6.

Marius Copil nu i-a făcut față lui Carlos Alcaraz decât în primul set

Marius Copil i-a făcut față lui Carlos Alcaraz, în primul set, doar până la scorul de 4-4 la game-uri. Apoi, ibericul a rupt echilibrul și nu a mai avut probleme.

Ziua a doua, sâmbătă, va fi decisivă pentru confruntarea dintre Spania și România. Primul joc va fi cel de dublu. Horia Tecău și Nicolae Frunză se vor afla față în față cu Alejandro Davidovich Fokina și Pedro Martinez. Apoi, urmează meciurile de simplu, Copil-Bautista Agut și Boitan-Alcaraz.

„Băieții sunt foarte conectați, poate chiar un pic prea mult, am încercat să-i fac să se simtă bine, să lucreze cu zâmbetul pe buze. Sper că am reușit și să câștigăm”, a spus căpitanul nejucător Gabriel Trifu.

Echipa României de Cupa Davis

Marius Copil (31 de ani, locul 273 ATP la simplu)
Nicolae Frunză (24 de ani, 627 ATP la simplu)
Stefan Paloși (22 de ani, 643 ATP la simplu)
Gabi Adrian Boitan (22 de ani, 736 ATP la simplu)
Horia Tecău (37 de ani, locul 18 ATP la dublu)
Căpitan: Gabriel Trifu (46 de ani)

Echipa Spaniei de Cupa Davis

Roberto Bautista Agut (33 de ani, locul 15 ATP)
Pablo Carreno Busta (30 de ani, 16 ATP)
Carlos Alcaraz (18 ani, 19 ATP)
Alejandro Davidovich Fokina (22 de ani, 47 ATP)
Pedro Martinez (24 de ani, locul 50 ATP).
Căpitan: Sergi Bruguera (51 de ani).

Altfel, Horia Tecău se va retrage din tenis, în această vară. El va juca un meci demonstrativ, alături de Simona, iar la evenimentul respectiv vor participa Gheorghe Hagi și Adrian Mutu.

„Sports Festival, unicul festival dedicat sportului din România, revine anul viitor cu surprize şi super evenimente care vor aduce în faţa publicului campioni de talie mondială. Cea de-a treia ediţie va avea loc în 9-12 iunie 2022 în Cluj-Napoca şi va însemna patru zile în care sportul îşi prezintă tot universul pentru publicul amator sau profesionist”, se precizează într-un  comunicat al organizatorilor.