Evenimentul Zilei > Actualitate > Halep va forma pereche cu Horia Tecău, la Olimpiada de la Tokyo: „Sper să obţin o medalie”
Halep va forma pereche cu Horia Tecău, la Olimpiada de la Tokyo: „Sper să obţin o medalie”

Halep va forma pereche cu Horia Tecău, la Olimpiada de la Tokyo: „Sper să obţin o medalie”

Revenită recent în ţară, după parcursul de la Australian Open, românca situată, în prezent, pe locul trei mondial în clasamentul WTA, Simona Halep, şi-a făcut deja planurile pentru Jocurile Olimpice din vară. 

După ce a refuzat să reprezinte România la Olimpiada din 2016, găzduită de oraşul brazilian Rio de Janeiro, tenismena în vârstă de 29 de ani nici nu ia în calcul să nu fie prezentă la competiţia supremă din capitala Japoniei, Tokyo. 

Chiar dacă nu a avut un start perfect de 2021, jucătoarea născută la Constanţa ţinteşte obiective mari la Jocurile Olimpice şi îşi propune să cucerească cel puţin o medalie. „Îmi doresc sută la sută să merg la Olimpiada de la Tokyo şi vreau să fac şi o treabă bună acolo. Sper să reuşesc să obţin o medalie, oricare ar fi ea, şi să mă bucur de momentul de acolo” a anunţat, plină de încredere, Simona Halep.

Dublul Halep – Tecău atacă medalia de aur la Tokyo

Tenismena care şi-a trecut în palmares, de-a lungul carierei sale, două titluri de Grand Slam, la Roland Garros şi Wimbledon, va figura la Tokyo şi pe tabloul probei de dublu mixt. Halep a confirmat că va face pereche la Tokyo, cu experimentatul Horia Tecău (36 de ani), câştigător al medaliei de argint la Olimpiada din 2016, alături de partenerul său de dublu, Florin Mergea.

„Aşa s-a hotărât şi aşa a rămas stabilit să formez pereche cu Horia Tecău. Încă nu ne-am pregătit, dar, probabil, prin mai sau iunie vom începe să jucăm împreună şi să ne antrenăm mai mult” a declarat Simona Halep.

Halep nu mai vrea să treacă prin carantină

Nevoită să treacă la primul turneu de Mare Şlem al anului, de la Australian Open, printr-o carantină dură, de 14 zile, sportiva din ţara noastră îşi face speranţe că pandemia de coronavirus va încetini şi restricţiile din capitala Japoniei vor fi mult mai reduse.

„Sper să nu fie şi în Japonia condiţii atât de grele precum cele pe care le-am întâlnit la Australian Open. La Melbourne, a fost un pic dificil” a recunoscut Simona Halep.