Evenimentul Zilei > Sport > O nouă lovitură financiară marca Ion Țiriac. Miliardarul pregătește un nou turneu ATP la București
O nouă lovitură financiară marca Ion Țiriac. Miliardarul pregătește un nou turneu ATP la București

O nouă lovitură financiară marca Ion Țiriac. Miliardarul pregătește un nou turneu ATP la București

Miliardarul Ion Țiriac are planuri mari și pregătește o mare lovitură în tenisul românesc. El își dorește ca tenisul masculin să revină la București. Anunțul a fost făcut de Cosmin Hodor, managerul de comunicare al Simonei Halep.

Conform acestuia, Ion Țiriac vrea să organizeze cât mai curând un turneu ATP chiar în Bucureşti. Totodată, managerul de comunicare al Simonei Halep, a dezvăluit când se va organiza turneul și unde se va desfășura, scrie Capital.ro.

Acesta susține că miliardarul vrea să organizeze turneul pe zugră, înainte de Roland Garos, acesta urmând să aibă loc fie în 2022, sau peste doi ani. În ceea ce privește zona, turneul ATP ar urma să fie organizat în zona Otopeni.

„Domnul Țiriac își dorește foarte mult să aducă un turneu ATP la București. Cel mai probabil va fi pe zgură, înainte de Roland Garros. Rămâne de văzut dacă se va putea la anul sau peste doi ani. Va fi organizat în zona Otopeni. Domnul Țiriac își dorește neapărat un nou turneu ATP la București”, a spus Hodor.

Mai multe turnee ATP în România

De menționat este faptul că anunțul referitor la noul turneu plănuit de Ion Țiriac vine la scurt timp după o altă veste mare pentru fanii tenisului din România. Mai exact, în 2021, România va avea din nou un turneu în circuitul profesionist feminin de tenis din circuitul WTA. Este vorba despre Winners Open, de la Cluj-Napoca.

Transylvania Open este programat în perioada 23 octombrie – 31 octombrie, cu doar o săptămână înainte de Turneul Campioanelor de la Guadalajara. Competiția de la Cluj-Napoca se va desfășura indoor, în Sala Polivalentă din oraș.

În acest an, Țiriac a organizat Openul Serbiei, la Belgrad, acesta fiind turneul care s-a disputat în trecut în București și Ungaria.

Turneul a avut loc timp de 20 de ani la București, dar în 2016 a fost mutat în Ungaria de Țiriac, după ce starea Arenelor BNR s-a degradat. Competiția desfășurată pe zgură de la București a avut de-a lungul timpului câștigători de seamă. Printre ei se numără Goran Ivanisevic, Thomas Muster, David Ferrer, Gilles Simon, Grigor Dimitrov sau Fernando Verdasco.