Evenimentul Zilei > Sport > Horia Tecău se bate pentru un loc în finala turneului ATP de la Rotterdam
Horia Tecău se bate pentru un loc în finala turneului ATP de la Rotterdam

Horia Tecău se bate pentru un loc în finala turneului ATP de la Rotterdam

Horia Tecău, care va reprezenta ţara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a strâns deja, în această săptămână, 180 de puncte în clasamentul ATP şi are asigurat, totodată, un cec în valoare de 16.500 de euro. 

După ce la primele două turnee ale acestui debut de sezon a făcut pereche cu experimentatul brazilian în vârstă de 37 de ani, Marcelo Melo, jucătorul originar din Constanţa şi-a găsit un nou partener de dublu, pentru turneul ATP găzduit de oraşul Rotterdam.

Cu cine joacă Horia Tecău în finală

Horia Tecău şi germanul Kevin Krawietz au obţinut două victorii importante în Olanda, iar mâine urmează să se bată pentru un loc în marea finală. Chiar dacă s-a temut că va avea nevoie de o perioadă mult mai lungă de acomodare, tenismenul neamţ se declară uimit de rapiditatea cu care a reuşit să pună la punct cu Tecău, un nou sistem de joc.   

„Nu este atât de uşor să evoluezi cu un nou partener de dublu. La începutul turneului nu ştiam exact la ce să mă aştept şi cum va arăta jocul meu. Atunci când ai un nou partener de echipă, se creează, bineînţeles, noi rutine, dar cu Horia a fost foarte simplu şi m-am acomodat imediat” a afirmat Krawietz, în urma succesului categoric înregistrat, în număr minim de seturi, în sfertul cu duo-ul rus alăcuit din Karen Khachanov şi Andrey Rublev.

„Ne-am pregătit foarte bine”

Tenismenul din Germania spune că antrenamentele efectuate cu Horia Tecău decurg din în ce mai bine, iar strategia pe care aceştia o pregătesc înainte de intrarea pe teren dă roade. 

„Ne-am pregătit bine la antrenamente şi am discutat care va fi planul tactic pe care îl vom aplica pe teren. Aceste aspecte fac meciurile mult mai uşoare. Sunt foarte fericit de evoluţiile noastre” a mai adăugat Krawietz, care, până în urmă cu câteva luni, a evoluat împreună cu conaţionalul său Andreas Mies, cu care a cucerit, de nu mai puţin de două ori la rând, trofeul de la Roland Garros. 

În penultimul act al întrecerii de la Rotterdam, cuplul româno – german se va duela cu învingătorii partidei din această seară, dintre Kontinen/Roger Vasselin şi Petros Tsitsipas/Stefanos Tsitsipas.