Evenimentul Zilei > International > „Omul pădurii” i-a șocat pe austrieci. Condițiile greu de imaginat în care trăia românul
„Omul pădurii” i-a șocat pe austrieci. Condițiile greu de imaginat în care trăia românul

„Omul pădurii” i-a șocat pe austrieci. Condițiile greu de imaginat în care trăia românul

Un român, poreclit „omul pădurii” de către austrieci, a fost dus vineri la spital de autorități. Oamenii legii l-au găsit într-un adăpost improvizat, făcut din ramuri și pături vechi, în condițiile în care temperaturile din zona respectivă sunt destul de scăzute.

Un român, s-a „transformat în „omul pădurii”, acesta locuind într-un adăpost improvizat, într-o pădure în Carintia, lângă localitatea Krumpendorf, Austria. Vineri, în timp ce patrulau în zonă, autoritățile austriece l-au găsit pe bărbatul în vârstă de 32 de ani locuind în condiții greu de imaginat, în contextul în care temperaturile erau destul de scăzute. Acesta a fost dus imediat la un spital din zonă.

Cu toate că acesta le-a declarat polițiștilor că locuiește acolo doar de câteva săptămâni, localnicii susțin că acesta ar sta acolo de cel puțin un an de zile. Tot ei au fost și cei care l-au poreclit „omul pădurii”.

Un român a devenit „omul pădurii” în Austria

Nu se știe cu exactitate cum a ajuns românul să locuiască acolo sau cum reușea să își procure hrană și cele necesare, dar oamenii legii au găsit în colibă mai multe haine și ceva mânare.

Poliția din Krumpendorf a transmis că românul își improvizase un pat din crengi care era acoperit cu o bucată de material și câteva pături. Cu toate că locuința improvizată se afla în apropiere de o zonă locuită, drumul până acolo era destul de dificil. Așa se face că adăpostul a rămas nedescoperit până acum.

„Locuința” bărbatului a fost descoperită abia după ce o femeie care l-a văzut s-a speriat de el și a sunat la poliție.. „Românul a fost cooperant și a fost de acord să meargă cu noi, după ce și-a strâns gunoiul”, a declarat pentru presa locală un polițist din localitate. Waltraud Dullnigg, purtător de cuvânt al Poliției, a spus că bărbatul a fost transportat la spital pentru a fi consultat și a vedea care este starea lui de sănătate, dar nu știe cum va proceda cu el în continuare, scrie Digi24.

 CITEȘTE ȘI Bilanț coronavirus, 15 martie. Câte cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Situația pe județe