Evenimentul Zilei > Social > Revelionul pandemiei: vor respecta românii carantina? Programul Metrorex și STB de Anul Nou
Revelionul pandemiei: vor respecta românii carantina? Programul Metrorex și STB de Anul Nou

Revelionul pandemiei: vor respecta românii carantina? Programul Metrorex și STB de Anul Nou

2020, anul pandemiei, se încheie cu o serie de restricții chiar și în noaptea de Revelion, care nu va mai fi noaptea petrecerilor la trecerea dintre ani. Asta teoretic, căci practic românii nu își vor interzice această bucurie.

În zilele de 1 şi 2 ianuarie 2020, pe toate magistralele de metrou, trenurile vor circula conform graficelor pentru zilele de weekend şi sărbători legale anunțate de Metrorex. Totuși, în funcţie de fluxul de călători, este posibil ca Metrorex să introducă garnituri suplimentare pe anumite linii.

În zilele de 3 și 4 ianuarie 2021, trenurile vor circula pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2) și Magistrala 3 (Anghel Saligny – Preciziei) la un interval de 7 minute. Pe Magistrala 2 ( Pipera – Berceni) se va circula la un interval de 4 minute,  iar pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu), trenurule vor circula la un interval de circa 11 minute.

Mijloacele de transport public ale STB SA vor circula după un program special în zilele de 1 și 2 ianuarie 2021, conform unui comunicat transmis miercuri, citat de Antena 3.  În primele două zile ale noului an, liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică. Linia de troleibuz 66 va reveni la traseul de bază, începând cu data de 01.01.2021, ca urmare a creării condiţiilor de circulaţie a troleibuzelor pe Şos. Colentina, precizează comunicatul STB.

Astfel, troleibuzele liniei 66 vor circula între terminalele „Spitalul Fundeni” şi „Vasile Pârvan”, pe traseul următor: Şos. Sportului, Şos. Colentina, Calea Moşilor, Bd. Carol I, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenţei, Str. Constantin Noica, Calea Plevnei, Str. Vasile Pârvan.

Pe tronsonul cuprins între Str. Doamna Ghica şi staţia “Cremeniţa”, pe sensul de mers spre terminalul “Spitalul Fundeni”, troleibuzele liniei 66 vor efectua opriri înaintea intersecţiei cu Str. Doamna Ghica, în staţia “Doamna Ghica” (comună cu cea a liniilor 143, 182, R409, 682, N101, 108 şi N125), având în vedere menţinerea restricţiilor pe prima bandă de circulaţie de pe Şos. Colentina. De la aceeaşi dată, linia navetă 667 va fi desfiinţată, potrivit comunicatului publicat de Societatea de Transport Bucureşti.

Revelionul carantinei: circulația rămâne interzisă

Măsura carantinei de noapte rămâne valabilă pentru locuitorii Capitalei și în noaptea dintre ani, potrivit regulilor în vigoare. Astfel, se interzice circulația în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afară locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu următoarele excepții motivate de:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuința/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE