Rețete de marmeladă. Toate aromele toamnei, în borcan

Rețete de marmeladă. Toate aromele toamnei, în borcan Marmeladă. Sursa: dreamstime.com

Delicioasa și apreciată deopotrivă atât de cei mici, cât și de cei mari, marmelada a fost dintotdeauna un element de nelipsit în gastronomia românească. Marmelada poate fi făcută din orice fruct doriți, important este să respectați anumiți pași.

Modul de preparare al marmeladei este extrem de simplu și rapid de făcut. Cu siguranță va fi cerută la masă de fiecare dată în loc de desert.

Rețetă de marmeladă de pere

Pentru a pregăti acest tip de marmeladă, aveți nevoie de:

  • 1 kg pere,
  • 1 păstaie de vanilie,
  • coaja rasă şi zeama unei lămâi,
  • 15 g ghimbir proaspăt, răzuit fin,
  • 1 linguriţă cu cardamon măcinat,
  • 1 plic cu sare de lămâie,
  • 500 g zahăr gelifiant.

Mod de preparare

  1. Pentru început, curățați perele de coajă și tăiați-le în sferturi pe lungime și îndepărtați sâmburii.
  2. Tăiați pulpa de pere în cubulețe mici, după care păstaia de vanilie în două pe lungime și răzuiți pulpa.
  3. Amestecați într-o oală cuburile de pere, păstaia și pulpa de vanilie, coaja și zeama de lămâie, ghimbirul, cardamomul, sarea de lămâie și zahărul gelifiant.
  4. Amestecați într-o oală cuburile de pere, păstaia şi pulpa de vanilie, coaja şi zeama de lămâie, ghimbirul, cardamomul, sarea de lămâie şi zahărul gelifiant. Aduceți totul la punctul de fierbere, amestecând continuu
  5. Lăsați marmelada să fiarbă în clocote aproximativ trei minute, amestecând continuu.
  6. Când este gata, turnați marmelada în borcane, iar apoi închideți-le și așezați-le cu capul în jos timp de cinci minute.
  7. Ulterior, întoarceți borcanele și lăsați marmelada să se răcească complet.

Marmeladă de mere

Pentru această rețetă aveți nevoie de:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 1 kg mere bine coapte,
  • 600 g zahăr,
  • 1-2 plicuri cu zahăr vanilat,
  • zeama unei jumătăți de lămâi,
  • un praf de scorțișoară (opțional).

Cum să o preparați

  1. Spălați cu grijă merele și curățați-le de coajă.
  2. Îndepărtați partea cu semințe a merelor și utilizați răzătoarea cu ochiuri mari pentru a le rade.
  3. Puneți bucățile de mere într-un vas potrivit împreună cu zeama lăsată, zahărul tos și zeama de lămâie.
  4. Este recomandat să utilizați o cratiță mare sau un ceaun pentru a permite preparatului să fiarbă bine.
  5. Lăsați compoziția să fiarbă la foc domol până când marmelada capătă o consistență densă și o culoare atrăgătoare.
  6. Turnați marmelada fierbinte în borcane sterilizate.
  7. Lăsați-o să se răcească până se formează o crustă deasupra, apoi înfiletați capacul borcanului.
  8. Pentru a ajuta la răcirea uniformă, înfășurați borcanele în prosoape sau o pătură.
Rețete de marmeladă. Secrete pentru o textură perfectă și arome intense

Marmeladă de mere. Sursa: dreamstime.com

Rețetă cu smochine, un deliciu

Ingredientele necesare pentru această rețetă sunt:

  • 1 kg smochine,
  • 500 g zahăr,
  • zeama unei lămâi,
  • 2-3 felii subțiri de lămâie (opțional),
  • vanilie,
  • 1 plic cu zahăr vanilat.

Mod de preparare

  1. Spălați cu atenție smochinele. Curățați-le de codițe și tăiați-le în sferturi sau bucăți mici.
  2. Adăugați zahăr peste fructe și amestecați bine.
  3. Turnați zeama de lămâie peste fructe și combinați totul omogen.
  4. Acoperiți amestecul și lăsați-l la frigider pentru o perioadă de 24 de ore.
  5. A doua zi, puneți la fiert fructele împreună cu zeama în care au stat, apoi adăugați vanilia și un plic de zahăr vanilat, precum și feliile de lămâie.
  6. Așezați cratița la foc mediu și amestecați din când în când pentru a evita lipirea.
  7. Marmelada este gata atunci când a obținut o consistență bine legată. Turnați compoziția fierbinte în borcane, potrivit rețeteșivedete.com.
Rețete de marmeladă. Secrete pentru o textură perfectă și arome intense

Marmeladă de smochine. Sursa: dreamstime.com