Rețete de post sănătoase. Au puține calorii, dar sunt delicioase
- Emma Cristescu
- 10 martie 2025, 09:03

Rețete de post. Angelica Flutur, interpreta de muzică populară din Moldova, a declarat că poți face rețete de post și cu ingrediente ieftine, pe care majoritatea le au în casă. Aceasta a spus că o rețetă delicioasă se face doar din cartofi fierți și varză călită. Artista a explicat fiecare pas.
Rețete de post recomandate de Angelina Flutur
„Eu sunt o mare iubitoare de varză murată. O consum, de obicei, cu cartofi fierți. Este o rețetă veche, foarte veche, de pe timpul bunicii, poate chiar străbunicii. Unii ar spune că rețeta mea este lipsită de ceva, nu știu, wow.

Angelica Flutur. Sursa foto Facebook
Dar este o rețetă simplă și gustoasă. Pui cartofi simpli fierți, cu verze călite, așa le spun eu. Adică varză murată, tocată mărunțel, și trasă în tigaie cu puțin ulei și puțin chimen. Este foarte delicioasă, plină de nutrienți, foarte bogată în tot felul de vitamine. Sățioasă pe deasupra. Și vă promit să nu îngrașă. Dacă mâncați cât trebuie. Dacă vă puneți trei farfurii, e clar, că vă v-a îngrașa.
Sunt multe feluri de mâncare pe care le apreciez și pe care le gătesc în post. Borșul de fasole cu ceapă roșie sau ceapă albă uscată și cu mămăligă rece. Sau mâncărică de fasole scăzută. Numai cu mămăligă, că pâinea îngrașă.”, a mai spus interpreta.
Rețetă de colțunași moldovenești
Interpreta a declarat că cei care țin post pot încerca și o rețetă de colțunași moldovenești cu magiun de prune și nuci. Aceasta a explicat că se face aluat ca de pâine, dar că nu se pună drojdie.

Colțunași. Sursa foto Pinterest
Pașii pe care trebuie să-i urmezi
„O rețetă gustoasă, dar ca și desert. Deși, multă lume la noi o mănâncă și ca fel de bază. Sunt colțunașii cu magiun și cu nucă. Se face aluat ca de pâine, doar că nu se pune drojdie. Apă, făină, sare… și atât! Nu aș putea să vă spun gramajele, pentru că niciodată nu am cântărit totul. Se pune la ochi.
Se întinde aluatul și se taie în formă de triunghi. În acel triunghi pui magiun de prune și puțină nucă în interior. Îl lipești bine, ca să nu se desfacă și le pui la fiert în apă clocotită. Le fierbi până se ridică deasupra apei.
După ce le-ai copt pe toate, se călește puțină ceapă tocată mărunt, mărunt. Așa am văzut acasă la mama. Ceapa aurie se pune peste colțunași. Gustul e foarte, foarte bun.”, a spus ea pentru Fanatik.